Bloodred Hourglass käsittelee uudella videollaan menetyksen sielunmaisemaa – myös pitkä rivi keikkoja julki

28.6.2023 13:35

Mikkelissä 18 vuotta sitten alkunsa saaneella Bloodred Hourglassilla on käynnissä vilkas vuosi. Orkesteri keikkailee tänä kesänä muun muassa Ilosaarirockissa, John Smith Rock Festivalissa ja Hellsinki Metal Festivalissa, ja syksyllä on tiedossa pitkä klubikiertue. Samalla esitellään yleisölle kuudes albumi, jonka nimi ja tarkka julkaisupäivä pidetään toistaiseksi hämärän peitossa. Tänään tuolta pitkäsoitolta kuitenkin tarjoillaan kuulijoille kolmas kappaleirroitus, ja uutuuden nimi on The End We Start From.

Uutuusbiisi käsittelee menetyksen sielunmaisemaa, ja samoilla linjoilla mennään musiikkivideossakin. Mikko Suurosen ohjaamalla teoksella haluttiin kokeilla perinteistä soittovideota kunnianhimoisempaa lähestymistapaa.

”Pääasiallisesti kappaleen nimestä ja teemasta heräsi suoraan visio kuvittaa tärkeän ja läheisen ihmisen menetys elämästä totaalisen epätoivon ympäristössä, ilman ulospääsyä tilanteesta. Toteutukseen valikoitui Mikko Agalma Filmsiltä, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä aiemmin bändin alkutaipaleen aikana”, laulaja Jaredi Koukonen kertoo tiedotteessa.

”Oli ilo päästä tekemään videota jo vuosia tuntemalleni bändille. Tähän videoon lähdettiin hakemaan traagista rakkaustarinaa. Jo alkuvaiheessa Jaredin kanssa päätimme, että keskitytään tässä videossa fiiliksiin ja jätetään bändi pois kuvituksesta. Video kertoo tarinaa kolmessa eri aikaulottuvuudessa, joten alusta voi löytää lopun ja lopusta alun. Vähän sinne saatiin suomalaista kansallisromantiikkaakin ujutettua matkaan. Näyttelijöille iso kiitos heittäytymisestä ja mahtavista suorituksista”, ohjaaja Suuronen jatkaa.

Bloodred Hourglassin voi nähdä tänä vuonna keikalla alla olevan aikataulun mukaisesti:
7.7. Barbar Feast, Saula, Viro
14.7. Ilosaarirock, Joensuu
22.7. John Smith Rock Festival, Laukaa
28.7. Saimaa Sounds, Mikkeli
11.-12.8. Hellsinki Metal Festival
18.8. Summer Breeze Open Air, Saksa
5.10. Lost In Music, Olympia, Tampere
20.10. Finlandia-klubi, Lahti
21.10. Vanha Ylioppilastalo, Helsinki
28.10. Black Box, Mikkeli
3.11. Utopia, Turku
4.11. Sawohouse, Kuopio
10.11. Totem, Lappeenranta
11.11. Suistoklubi, Hämeenlinna
17.11. Wanha Mestari, Kauhajoki
18.11. Kantakrouvi, Oulu
24.11. Klubi, Tampere
25.11. Lutakko, Jyväskylä
1.12. Kannusali, Espoo
2.12. Unholy Winter Fest, Joensuu
5.12. House of Rock, Kouvola
8.12. Tiivistämö, Helsinki
9.12. Paavli Kultuurivabrik, Tallinna

Lisää luettavaa