Blue Öyster Cult solmi levydiilin – Uusi albumi sekä läjä uusintajulkaisuja ja livejä tulossa

Legendaarinen yhtye siirtyy italialaislafkan siipien alle.
11.7.2019 08:22

Blue Öyster Cultin edellinen pitkäsoitto Curse Of The Hidden Mirror näki päivänvalon vuonna 2001. Keväällä laulaja Eric Bloom kertoi yhtyeen käyneen neuvotteluja levy-yhtiöiden kanssa uudesta levystä ja totesi tuolloin bändin laittavan ”nimiä sopimukseen hyvin pian”.

Bloom ei näköjään puhunut palturia, sillä nyt italialainen Frontiers Music tiedottaa tehneensä diilin yhtyeen kanssa ja julkaisevansa bändin seuraavan pitkäsoiton joskus vuoden 2020 aikana. Uuden albumin lisäksi Frontiersin kautta julkaistaan myös nippu uudelleenmasteroituja vanhoja levyjä sekä livetallenteita esimerkiksi Agents Of Fortune -albumin 40-vuotisjuhlakeikalta sekä bändin esikoislevyn 45-vuotisjuhlakeikalta.

”Viime levystämme on mennyt jo todella kauan ja meiltä kysellään jatkuvasti, milloin aiomme julkaista jotain uutta. Joten tässä sitä ollaan, valmiina lähtemään taas tälle matkalle”, kommentoi Eric Bloom.

”Nykyinen kokoonpanomme on mahtava, eikä se ole tehnyt muita kuin livetaltiointeja, joten aika on nyt oikea uusien biisien kirjoittamiselle ja äänittämiselle. Levyn materiaalista on kasassa jo noin puolet ja loput valmistuvat prosessin edetessä”, kitaristi Buck Dharma lisää.

Lisää luettavaa