Blur uuden albumin kimppuun

23.12.2010 18:28

Sensaatiohenkisen The Sun -lehden uutinen kertoo brittisuuruus Blurin ryhtyvän työstämään uutta pitkäsoittoa. Yhtyeeltähän ilmestyi viime keväänä maailmanlaajuisen Record Store Day -kampanjan kunniaksi kirjoitettu Fool’s Gold -kappale, mutta tuolloin bändiliideri Damon Albarn kertoi "ajanpuutteen estävän kokonaisen Blur-levyn tekemisen".

Jos The Sunia on uskominen niin Albarn on muuttanut mieltään ja Blur julkaisee uuden studioalbumin vielä ensi vuoden aikana. Se seuraisi vuonna 2003 ilmestynyttä Think Tank -kiekkoa. Faneja ilahduttaa myös se, että muun yhtyeen mukana nauhoitushommiin uppoutuu myös kitaristi Graham Coxon. Mieshän lähti ryhmästä ovet paukkuen juuri Think Tankin tekemisen aikoihin.

– Pidän "paineettoman studiosession" ajatuksesta. Uppoudumme vain studioon ja työstämme levyn valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Aivan kuten alkuaikoinammekin, Albarn sanoo.

Albarnin toinen ryhmä Gorillaz aikoo puolestaan julkaista iPadia hyväksi käyttäen työstetyn The Fall -albumin joulupäivänä ilmaiseksi kotisivuillaan.

Lisää luettavaa