Brian Johnson antaa kunniaa edesmenneelle AC/DC-kitaristille – ”Oli Malcolmin idea luoda bändille soundi, jota ei voi kopioida”

Malcolm Young

AC/DC-solisti Brian Johnson promotoi Kanadan iHeart Radion haastattelussa yhtyeen tuoretta, Suomenkin albumilistan ykkösenä piipahtanutta Power Up -albumia.

Johson kommentoi yhtyeen comeback-albumin olevan tribuutti vuonna 2017 menehtyneelle kitaristi Malcolm Youngille.

”Tämä levy tehtiin, heti alusta alkaen, tämän tunteen… Olimme juuri menettäneet Malcolmin, ja halusimme levyn olevan kunnianosoitus hänelle, johtajallemme, miehelle joka oli mukana aivan alusta alkaen”, Johnson sanoo. ”Se oli hänen ideansa — Oli hänen ideansa luoda AC/DC:lle soundi, jota ei voi kopioida. Se oli hänen mielessään kaiken aikaa, ja hän myös piti siitä kiinni loppuun saakka, jota pidän uskomattomana juttuna jo itsessään. Mutta kun menimme studioon tekemään tätä levyä, tiesimme osoittavamme kunniaa suurelle miehelle itselleen. Tiesimme, että hän katselisi meitä tuolta jostain.”

Johnson puhui myös pitkäsoiton avauskappale Realizesta.

”Aivan alusta alkaen Angus sanoi, että teemme ensimmäisenä Realizen, sillä hän halusi luoda pohjan soundille ja riffeille”, Johnson kertoo. ”Emme ole hengellisiä ihmisiä, mutta kun kuulet taustalaulujen kajahtavan ilmoille, ja ne olivat aina Malcolmin pelikenttää — se oli hänen aluettaan; se oli aina Malcolmin ärisevä ääni, joka siellä kaikui… lisäsimme kaiken sen Realizeen, mutta sen täytyi olla myös rock’n’roll-biisi. Sen takia nautin sen laulamisesta niin paljon. Se on niin simppeli. Se on vain rock’n’rollia, ja on rokkilaulajalle ilo päästä käsiksi tuollaiseen biisiin. Uskon myös, että albumilta löytyy tiettyä kulmaa. Siinä kaikki — me tiesimme, että sen pitää olla jotain erityistä. Uskon jokaisen bändissä antaneen vähän enemmän itsestään.”