Brian Johnson paljastaa, ettei ole kyennyt katsomaan AC/DC:n Axl Rosen kanssa soittamia keikkoja – ”Se oli kuin joku tuntematon istuisi lempituolissasi”

23.10.2022 14:10

Brian Johnson joutui lääkärin määräyksestä astumaan syrjään AC/DC:n vahvuudesta vuonna 2016. Yhtye oli tuolloin vielä kiertueella, joten jo sovittujen keikkojen hoitamiseksi tarvittiin korvaaja. Hätiin riensi Guns N’ Roses -solisti Axl Rose.

Ultimate Classic Rock uutisoi Johnsonin kertovan Brianin elämät -elämäkerrassaan, ettei hän koskaan katsonut yhtäkään Rosen kipparoimaa AC/DC-keikkaa, ja että lähtö yhtyeestä ajoi miehen epätoivon partaalle.

”Minulle on sanottu, että hän [Rose] teki hyvää työtä, mutta en vain kyennyt katsomaan – erityisesti kun olin tehnyt tätä jo 35 vuotta”, Johnson kirjoittaa. ”Se on kuin löytäisi tuntemattoman tyypin asunnostaan, istumassa lempituolissasi.”

”Mutta en kanna kaunaa. Se oli kova paikka. Angus ja kaverit tekivät sen, mitä heidän täytyi mielestään tehdä. Sen sanottuani täytyy myöntää, että kun bändi julkaisi lausunnon sivuun jättäytymisestäni ja toivotti minulle kaikkea hyvää jatkoon, en pystynyt rentoutumaan tai keskittymään mihinkään. Se kummitteli jatkuvasti mielessäni.”

Johnson syytti kuulo-ongelmista myös itseään.

”Osaksi se johtui siitä, että syytin itseäni”, laulaja kirjoittaa. ”Olin ollut suurimman osan urastani maailman äänekkäimmässä bändissä. Olin lentänyt jatkuvasti. Olin lentänyt silloinkin kun tiesin, etten ollut kunnossa.”

”Ihmiset kyselivät minulta jonkin aikaa olinko masentunut, mutta masennus voidaan hoitaa. Kuulon menetystä ei. Se ei ollut masennusta, se oli lähempänä epätoivoa.”

Ystävien ja fanien tuki, sekä keskittyminen kilpa-autoiluun saivat Johnsonin jaksamaan, mutta takaraivossa kyti silti synkkiä ajatuksia.

”Huomasin voittavani enemmän kuin yleensä. Ihmiset tulivat luokseni ja sanoivat: ’Brian, olet peloton!’ Mutta en ollut peloton. En vain vittu välittänyt enää. Ajattelin aina, että paras tapa lähteä olisi 290 kilometriä tunnissa ulos mutkasta. Törmäisi seinään ja pam, se olisi siinä. Älkää käsittäkö väärin, en halunnut kuolla. … se ei vain olisi hirveästi haitannut.”

Johnson sai sittemmin apua kuulo-ongelmiinsa ja kykeni palaamaan AC/DC:n riveihin. Miestä kuullaan yhtyeen tuoreimmalla, vuonna 2020 julkaistulla Power Up -albumilla.

Lisää luettavaa