Brian May muistelee Queenin joulusingleä ja ylistää Freddie Mercuryn aliarvostettua laulusuoritusta

Thank God It's Christmas ilmestyi vuonna 1984.

Queen julkaisi Thank God It’s Christmas -joulusinglen marraskuun lopussa vuonna 1984. Kitaristi Brian May muisteli kappaleen työstämistä ja julkaisua Ultimate Classic Rock Nights -radiohaastattelussa ja ylisti erityisesti Freddie Mercuryn laulusuoritusta.

”Se oli pääasiassa Rogerin [Taylor, rumpali] sävellys, mutta hänellä ei ollut siihen kertosäettä. Niinpä minä kehitin sellaisen ja työstimme sitä sitten yhdessä loppuun. Kun kappale oli lähes valmis, esitimme sen Freddielle, joka rakasti sitä ja teki todella kauniin laulun. Mielestäni se on todella aliarvostettu laulusuoritus”, May sanoo.

Singlen listamenestys oli varsin vaatimaton. Se nousi muun muassa Briteissä vasta sijalle 21. ja jäi muuallakin – Irlannin singlelistan kahdeksatta sijaa lukuunottamatta – kauas top kympistä. Heikkoa listamenestystä selittänee osaltaan samoihin aikoihin julkaistun Band-Aidin Do They Know It’s Christmas -singlen suosio, mutta Mayllä on asiaan toinenkin näkökulma.

”Se ei saa Britanniassa suurta huomiota, koska sille ei ole tehty musiikkivideota. Video on kaikki kaikessa, emmekä koskaan tehneet sille sellaista”, May tuumaa.

”Mutta minä pidän siitä kovasti. Se on aika erilainen joulukappale.”