”En suosittele sitä kenellekään” – Rami Malek joutui läpikäymään melkoisen muodonmuutoksen näytelläkseen Freddie Mercurya

Kuvakaappaus Bohemian Rhapsody -elokuvan trailerista

Kassamagneetiksi osoittautuneessa Bohemian Rhapsody -elokuvassa Freddie Mercurya näytellyt Rami Malek kertoo, ettei ikoniseksi laulajaksi muuntautuminen ollut aivan yksinkertainen prosessi. NME:n mukaan tekohampaat eivät nimittäin olleet suinkaan ainoa asia, jota valmistautumiseen tarvittiin, sillä miehen täytyi muokata kehoaan kovalla kädellä kuvauksiin valmistautuessaan.

”En halunnut varsinaisesti hankkia lisää massaa. Halusin vain saada kroppani sellaiseen iskuun, että voisin vetää 22-minuuttisen konsertin uudelleen ja uudelleen viiden päivän ajan hengästymättä”, mies kertoo. ”Noh, se on mahdotonta. Oli päiviä, jolloin vain makasin selälläni ja yritin haukkoa niin paljon happea kuin mahdollista.”

Malek kertoo noudattaneensa ”erittäin tarkkaa ruokavaliota” ja rotevoituneensa ensimmäisen kuvausviikon varalle.

”Heti sen jälkeen minun täytyi pudottaa lihasta ja painoa esittääkseni nuorta Freddietä, joka oli hyvin hintelä”, mies totaa. ”Minun täytyi vain huomioida milloin treenata ja milloin laihduttaa. En suosittele sitä kenellekään.”

Miksi mies sitten vei muodonmuutoksensa oinkin pitkälle? ”Jotta voisin tehdä tälle ihmiselle kunniaa ja tehdä hänet ja koko Queenin ylpeiksi”, Malek vastaa. ”Tein sen kokemuksen takia ja tunteaksi jonkinlaista sielunveljeyttä Freddie Mercuryn kanssa. Se on minulle kaikki kaikessa.”

”Kaikkein tärkeintä tässä kaikessa oli kuitenkin havaita, että musiikki ja hänen tarinansa tulee elämään meitä pidempään. Hänen näyttelemisensä on minulle todella tärkeää.  Hän on ihminen, joka joutui kamppailemaan toden teolla kaikkeen identiteettiinsä liittyvän, kuten alkuperänsä ja seksuaalisuutensa kanssa”, Malek lisää. ”Silti hän löysi keinon olla yksi rohkeimmista, uskaliaimmista, itsevarmimmista, vaikuttavimmista, aidoimmista ja uhmakkaimmista ihmisistä joita tällä pallolla on kuunaan nähty.”