”Brian May on upea kitaristi mutta kehno elokuvatuottaja” – Mikä meni mönkään Freddie Mercury -elokuvassa?

Freddie Mercury.

Indiewire raportoi Howard Stern Show’ssa piipahtaneesta Sacha Baron Cohenista, jolta kysyttiin, miksi hän tarkalleen ottaen jätti pari vuotta sitten kohutun Freddie Mercury -elämäkertaelokuvan. Näyttelijä vahvisti silloisen kertomukset siitä, että Cohenilla ja Queen-muusikoilla oli täysin eri näkemykset siitä, millainen elokuvasta pitäisi tulla.

Cohen halusi tehdä teoksesta aikuisille suunnatun, siloittelemattoman Freddie-kuvauksen, jossa näytettäisiin laulajan hurjempaa puolta.

”Kaverihan oli todella villi. Hänen elämäntyylinsä oli äärimmäistä irstailua”, Cohen selitti radiohaastattelussa. Loput Queenin jäsenet kuitenkin halusivat tehdä koko perheelle sopivan elokuvan, joka keskittyisi Freddien musiikilliseen perintöön.

Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta haastattelussa oli, kun Cohen kertoi osapuolten näkemysten menneen ristiin heti ensimmäisessä palaverissa. Cohenin mukaan yksi bändin jäsen oli innoissaan, koska elokuvan keskivaiheilla oli tiedossa merkittävä tapahtuma.

”Mitä siinä tapahtuu?” Choen kysyi. ”Freddie kuolee”, kuului vastaus. ”Ai, onko elokuvasta tulossa samankaltainen kuin Pulp Fictionista, jossa keskikohta on loppu ja loppu on keskikohta?” Cohen jatkoi. ”Ei, kun loppuosa elokuvasta kertoo, kuinka bändi jatkaa ilman Freddietä”, Queen-jäsen vastasi.

Cohen tyrmäsi ajatuksen heti tuoreeltaan – eittämättä ajatus Queen-elokuvasta, josta puolet kertoo Freddien kuoleman jälkeisistä vuosista, ei kuulosta erityisen kiehtovalta.

Cohen mainitsi ymmärtävänsä silti Queenin näkökulmaa: totta kai bändi haluaa näyttää itsensä niin hyvässä valossa kuin mahdollista. Näyttelijän mietteet voineekin tiivistää yhteen haastattelusta poimittuun sitaattiin: ”Brian May on upea kitaristi, mutta hän ei ole upea elokuvatuottaja.”