Brian May sanoo, että hänen kohuttuja kommenttejaan sukupuolikohtaisista palkinnoista ja transihmisistä vääristeltiin

STELLA Pictures / Splash News / AOP

Queen-kitaristi Brian May aiheutti vastikään kohua ottaessaan kantaa Brit Awardsin päätökseen poistaa sukupuolikohtaiset kategoriat.

”Se on päätös, joka on tehty ilman tarpeellista harkintaa”, The Mirror raportoi Mayn sanoneen ITV:n tapahtumassa Lontoossa. ”Monet asiat toimivat hyvin sellaisenaan ja ne voidaan jättää rauhaan.”

Lisäksi Mayn kerrottiin todenneen, että Queenia ei pidettäisi tämän päivän standardeilla tarpeeksi monimuotoisena asetettavaksi ehdokkaaksi palkinnoille.

”Meillä tulisi olla eri värisiä ja eri sukupuolisia ihmisiä, ja meillä tulisi olla transihminen”, kitaristi tokaisi The Mirrorin mukaan. ”Elämän ei tarvitse olla sellaista. Me voimme olla erilaisia.”

Nyt May sanoo sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan päivityksessä joutuneensa ”saalistavien lehdistökaakkien” uhriksi.

”Kyllä – minut väijytettiin ja laitettiin ikävään paikkaan hiljattaisessa ITV-tapahtumassa”, May kirjoittaa. ”Ja se johti sotkuun, jossa lehdistön jutut saivat minut näyttämään epäystävälliseltä transihmisiä kohtaan. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Sanoja vääristeltiin taitavasti. Minun olisi pitänyt tietää paremmin olla puhumatta noille saalistaville lehdistökaakeille.”

”Pyydän nöyrästi anteeksi kaikilta, joita uutiset ovat loukanneet”, May jatkaa. ”Sydämeni on aina avoinna ihmisille väristä, uskonnosta, sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, koosta ja muodosta riippumatta – ja kaikille olennoille. Me kaikki ansaitsemme kunnioitusta ja tasavertaisen aseman tässä maailmassa. Ja kiitokset kaikille, jotka ovat puolustaneet minua nämä pari viime päivää. Se, että te uskotte minuun, merkitsee todella paljon.”