Queenin Brian May vastaa kiukkuisesti Sacha Baron Cohenin syytöksiin Freddie Mercury -elokuvasta

Maailma oli hetken innoissaan, kun Freddie Mercury -elämäkertaelokuvaan kiinnitettiin pääosaan Sacha Baron Cohen. Se räävitön koomikko Ali G:stä ja Boratista? Tästä tulee ainakin mielenkiintoista!

Mutta niinhän siinä kävi, että Cohen lähti lopulta projektista – ja melko riitaisissa merkeissä. Uutisoimme taannoin Cohenin haastattelusta Howard Stern Show’ssa, jossa näyttelijä puhui vähemmän ihalevaan äänensävyyn Queenin Brian Maysta ja Roger Taylorista. ”Brian May on mainio kitaristi mutta kehno elokuvatuottaja”, oli Cohenin viesti.

Nyt, kuukausi haastattelun jälkeen, Brian May vastaa väitteisiin Daily Mailin haastattelussa. Daily Mail ei tietenkään ole varsinaisesti mikään luotettavan lähteen perikuva, mutta kun Rolling Stonekin siteeraa juttua, luotetaan nyt, ettei siellä olla näitä kommentteja ihan hatusta vedetty.

– Sachasta tuli pölvästi, May sanoo haastattelussa.

– Meillä oli hauskoja hetkiä, kun pallottelimme ideoita, mutta sitten hän yhtäkkiä väittääkin julkisuudessa asioita, jotka eivät pidä lainkaan paikkaansa.

Cohenin perusväite on, että hän halusi Freddie-elokuvasta rankan ja totuudenmukaisen kuvauksen huikentelevaisen Mercuryn ”äärimmäisestä elämäntavasta”, mutta Queen-muusikot halusivat siitä Disney-version. May ei tätä näkemystä hyväksy.

– Olemmeko me muka sellainen bändi, joka on joskus juossut totuutta pakoon? Enpä usko, May sanoo.

– Lähdimme eri teille Cohenin kanssa erittäin hyvistä syistä, jotka näkee kyllä, kun katsoo, millaisia elokuvia se kaveri on viime aikoina tehnyt.