Brittilehti rankkasi vuoden kovimpia progealbumeja – Dream Theaterin, Radioheadin ja Hawkwindin joukossa myös suomalaista osaamista

Tampereella päämajaansa pitävän suomalais-englantilaisen Hexvesselin kolmas levy saa tunnustusta

Brittiläinen Prog Magazine on poiminut kuluvan vuoden aikana julkaistuista progealbumeista kovimmat tärpit. Listalta löytyy niin tuttuja konkareita (Dream Theater, Hawkwind, Radiohead) kuin uusia ja mielenkiintoisia tulokkaitakin (Southern Empire, The Mute Gods).

Suomalainen osaaminen on noteerattu myös tälläkin saralla, sillä tamperelaisen Hexvesselin kolmas studioalbumi When We Are Death on yksi lehden noteeraamista albumeista.

”Musiikissa on häivähdys progea, folkkia ja drone rockia. Kuulijan mieleen tulevat niinkin erilaiset yhtyeet kuin King Crimson ja The Doors, kun tätä oivaltaa meteliä yrittää lokeroida. Hexvesselin määritteleminen ei ole ihan helppoa”, lehden arviossa kuvaillaan.

”Edellisen No Holier Temple (2012) -levyn tiimoilta näillä sivuilla kuvailtiin Hexvesseliä ’synkeiksi hipeiksi’. Nyt pahin synkkyys on antanut tilaa kauneudelle ja valolle, vaikka When We Are Death -nimiseltä levyltä voisikin olettaa aivan muuta. Loppu on lähellä, mutta vielä on toivoa löytää rauha. Siltä levy tietyllä tapaa kuulostaakin: toiveikkaalta, lähes hartaalta. Luontoa ja kosmosta ihaillaan ja halataan. Välillä maistellaan hieman sieniä”, kuvailtiin puolestaan Soundin neljän tähden arviossa.

Aktiivisesti ulkomaita kiertävän Hexvesselin voi Suomessa nähdä seuraavan kerran keikkailemassa Turussa Kiarama-festivaaleilla 12. elokuuta.