Bruce Dickinsonin Samsonissa korvannut, sittemmin lukuisissa eri yhtyeissä vaikuttanut laulaja Nicky Moore on kuollut

7.8.2022 20:04

Heavy metal -yhtye Samsonissa laulanut Nicky Moore on kuollut 75-vuotiaana. Parkinsonin tautia sairastanut laulaja ehti urallaan vaikuttaa myös hard rock -yhtye Mammothissa ja omassa Nicky Moore And The Blues Corporation -sooloprojektissaan.

Mooren ura alkoi 1960-luvun lopulla, jolloin muusikko perusti Hackensack-yhtyeen. 1970-luvun puolivälissä Moore siirtyi laulajaksi Tigeriin. Myöhemmin hänet pestattiin Iron Maideniin liittyneen Bruce Dickinsonin korvaajaksi Samsoniin.

Mooren ja Samsonin tiet erkanivat kahden albumin (Before The Storm (1982) ja Don’t Get Mad, Get Even (1984)) jälkeen, mutta osapuolet palasivat jälleen yhteen vuonna 1986. Moore liittyi kolmannen ja viimeisen kerran orkesterin vahvuuteen vuonna 2000 ja pysyi sen riveissä aina kaksi vuotta myöhemmin seuranneeseen hajoamiseen saakka.

Lähdettyään Samsonista ensimmäisen kerran Moore loikkasi Mammothin keulille ja äänitti sen riveissä kaksi albumia (Mammoth (1989) ja XXXL (1997). Tämän jälkeen Moore vaikutti Mister Big Stuff ja From Behind -yhtyeissä.

1990-luvun puolivälissä Moore kokosi Nicky Moore And The Blues Corporationin, joka julkaisi seitsemän albumia. Viimeisin näistä ilmestyi vuonna 2006.

Lisää luettavaa