Bruce Springsteen avoimena ongelmistaan ja vaikeuksistaan: ”Tunsin itseni todella, todella tyhjäksi astiaksi”

Springsteen sanoo löytäneensä itsensä ja voimansa musiikista.

Bruce Springsteen on antanut Esquire-lehdelle harvinaisen avoimen haastattelun, jossa tämä puhuu muun muassa Born to Run -elämäkerrassaankin käsittelemästään aiheesta eli masennuksesta. Springsteen on taistellut kliinistä masennusta vastaan lähes koko aikuisikänsä – ensimmäinen romahdus tapahtui Pomon ollessa 32-vuotias.

”Kun vanhenemme, kaikki käsittelemättömät asiat kasautuvat harteille ja lasti käy aina vain painavammaksi. Siitä oli jo kauan, kun ne suojat jotka rakensin kestääkseni lapsuusajan stressin ja pelastaakseni edes osan itsestäni, lakkasivat toimimasta ja aloin käyttää väärin niitä voimia, jotka joskus pelastivat minut. Luotin niihin väärällä tavalla ja eristin itseni, irtauduin elämästä, kontrolloin muita ja pidättelin tunteita haitaksi asti. Nyt velkoja koputti ovelle ja saatavia maksettiin kyynelillä”, Springsteen kuvailee vuoden 1982 murtumispistettään.

Springsteen sanoo ongelmien juontavan tämän lapsuudesta ja perineen osan niistä isältään.

”Äitini oli kiltti ja hyvin myötätuntoinen. Hän kulki eteenpäin määrätietoisesti, mutta kevyesti ja pehmeästi. Ne olivat niitä asioita, jotka olivat linjassa oman henkeni kanssa. Sellainen minä olin. Isästäni kaikki nuo asiat olivat heikkouksia ja hän ei pitänyt yhtään siitä, kuka olin.”

”Kun olin lapsi ja teini-ikäinen, tunsin itseni todella, todella tyhjäksi astiaksi. Vasta kun aloin täyttää sitä astiaa musiikilla, aloin tuntea omat voimani, vaikutuksen ystäviini sekä siihen pieneen maailmaani. Aloin saada jotain otetta itsestäni. Mutta se matka alkoi todellisesta tyhjyydestä.”

Springsteen sanoo tänä päivänä tunnistavansa masennuksen oireet paremmin ja osaa myös reagoida niihin. Hän sanoo myös ymmärtäneensä, ettei tule koskaan olemaan täysin terve.

”Käytän lääkkeitä, jotka pitävät minut tasapainossa; muuten heiluisin hyvinkin dramaattisesti ja pyörät voivat irrota. Sitä pitää vain tarkkailla. Tarkkailen myös lapsiani ja heidän suhteen olen ollut onnekas. Nämä ongelmat menevät suvussani paljon isäänsikin kauemmas.”