Bruce Springsteenin kanssa soittaminen ei lopulta eroa suuresti Slipknotin kanssa soittamisesta, sanoo rumpali Jay Weinberg

Musiikkityyli on tietenkin täysin eri, mutta molemmat vaativat soittajalta 100 prosenttia.
22.2.2023 15:56

Ennen kuin Jay Weinberg liittyi intensiivisistä ja fyysisesti rankoista keikoista tunnetun metalliyhtye Slipknotin riveihin vuonna 2014, tämä oli saanut kokemusta valtaville yleisömassoille esiintymisestä tuuratessaan Bruce Springsteenin E Street Bandissa soittavaa isäänsä Max Weinbergiä. Jay esiintyi ensimmäisen kerran Springsteenin kanssa vuonna 2008 ollessaan vasta 18-vuotias ja ensimmäisen täysmittaisen keikan E Street Bandin kanssa Weinberg soitti seuraavana vuonna.

Tuoreessa Barstool Backstage -podcastin haastattelussa Weinbergilta kysyttiin, kumman kanssa on vaikeampaa soittaa, Slipknotin vai Springsteenin. Weinbergin mukaan molemmat ovat omalla tavallaan yhtä haastavia, vaikka musiikkityyli onkin täysin erilainen.

”Brucen kanssa koko lava on eräänlaisessa v-muodostelmassa ja Bruce kärjessä. Hänessä on uskomatonta fyysisyyttä, joka ohjaa kapellimestarin lailla. Hän on kuin rock ’n’ roll -kapellimestari: hän saattaa huutaa jotain biisiä, jota en ole koskaan kuullut ja minun täytyy vain seurata häntä ja sitä, miten hän tavallaan ohjaa kaikkia lavalla olevia sen biisin läpi. Neljä minuuttia myöhemmin huomaat, että voi veljet, improvisoin juuri biisin jota en ole koskaan kuullut – ja vielä 60 000 ihmisen edessä”, Weinberg pohtii.

”Slipknot on yhdeksän hengen voimin toteutettu täysimittainen hyökkäys. Jokainen vetää sata lasissa koko ajan. Monet bändin tyypeistä vertaa sitä lentokoneesta hyppäämiseen ja varsinkin keikan alussa siltä se todella tuntuu.”

”Tietenkin musiikki on täysin erilaista, mutta minulle molemmissa soitto lähtee samasta paikasta. Molemmat ovat äärimmäisen intensiivisiä tilanteita, jotka vaativat kaikilta lavalla olevilta täydet sata prosenttia. Se on yhdistävä tekijä. Ja kun jollekin antaa sata prosenttia, soittaminen Brucen kanssa on yhtä haastavaa kuin Slipknotin kanssa. En ole koskaan nähnyt niiden välillä valtaisaa eroa.”

Lisää luettavaa