Callistolla uusi laulaja, lue kommentit

Vuosien mittaan turkulaistunut postmetal-rykmentti Callisto valmistautuu kolmannen albuminsa julkaisuun. Providence ilmestyy helmikuun puolivälissä ja levyn ensimmäinen single Covenant Colours on jo kuunneltavana yhtyeen MySpace-sivulla.

Callisto on myös ilmoittanut laulajansa vaihtumisesta. Orkesterin uusi solisti on Pofony-yhtyeen Jani Ala-Hukkala. Yksikään vanhoista Callisto-muusikoista ei ole kuitenkaan jättänyt bändiä, sillä edellinen laulaja Markus Myllykangas jatkaa yhtyeen riveissä keskittyen kitaransoittoon.

– Janin tulo bändiin oli tervetullutta. En usko että Callisto olisi pystynyt tekemään tätä tulevaa levyä ilman puhtaita vokaaleita. Eli me oltiin tultu niin sanotusti "tien päähän" tuossa huutopolitiikassa. Se että Jani osaa myös huutaa oli iso plussa ja itselleni pieni helpotus. Saan nyt keskittyä pelkästään kitaristin hommaan. Tai melkein; tulenhan livenä vetämään vanhoja piisejä Janin kanssa yhdessä, Markus sanoo.

Asia liittynee siihen, että tulevalla levyllä on paljon puhdasta laulua?

– Puhtaat laulut ovat todellakin uudella levyllä selkeästi pääosassa ja huudot enemmänkin statistin roolissa. Huutoja on käytetty vain sellaisissa kohdissa, mitkä ovat sitä ehdottomasti vaatineet. Mielestäni Providence jatkaa sitä kuuluisaa luonnollista kehitystä, mitä oli havaittavissa jo True Nature Unfoldsin ja Noirin välillä. Puhtaiden laulujen mukaan tulo on kuitenkin ehkä se suurin selkeä muutos edeltäviin levyihin verrattuna, Ala-Hukkala puolestaan sanoo ja jatkaa:

– Covenant Colours -biisissä voi jopa havaita jonkinlaista kertosäe-toimintaa. Mitään "hitti-kertsi -materiaalia" ei kuitenkaan ole edelleenkään luvassa. Toisin sanoen; uusia kappaleita sävellettäessä ei ole otettu käyttöön mitään mullistavan uutta kaavaa. Luonnollisesti bändin melodiamaailmaa on hieman lokeroitu uudelleen, että olemme saaneet tilaa myös melodiselle laululle.

www.callistochaos.com