Corey Taylor ei hyväksy itsemurhaan päätyneisiin usein lyötävää leimaa: ”Chester Bennington ja Chris Cornell eivät olleet pelkureita”

Slipknot-/Stone Sour -nokkamies ei katso hyvällä Chris Cornellin ja Chester Benningtonin tuomitsemista pelkureiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=0EfRYGcEIUE

Slipknot- ja Stone Sour -nokkamies Corey Taylor ei pidä siitä, että itsemurhaan päätyneet leimataan usein ongelmistaan helpoimman mahdollisen ulospääsyn valinneiksi, jopa pelkureiksi. Chester Benningtonin ja Chris Cornellin kohtaloista keskustellut Taylor otti asiaan kantaa Loudwiren tuoreessa haastattelussa.

”Heidän kutsumisensa pelkureiksi on hyvin epäkypsä tapa katsoa asiaa”, mies toteaa. ”Heihin selvästikin sattuu, kun he väittävät tuollaista. Se on helppo tapa tutkailla aihetta, sillä silloin ei tarvitse kohdata sitä, kuinka vakavasta asiasta lopulta onkaan kyse.” Taylor jatkaa muistuttaen, että aihe on liian tärkeä yksinkertaistettavaksi leimoilla: ”Ihmisten tulisi ymmärtää, että se ei ole ainoastaan epäkypsää, vaan myös helppo tapa vältellä aiheen käsittelyä ja tarpeettomasti yksinkertaistaa todellista ongelmaa.”

Laulaja nostaa esiin itsemurhien lisäksi Yhdysvalloissa lisääntyvät opiaattiongelmat ja niiden syihin pureutumisen tärkeyden: ”Ihmiset eivät halua tuntea. Miksi he eivät halua tuntea? Selvitetään ensin se. Selvitetään miksi traumaperäinen stressihäiriö ja vakava masennus ovat lisääntymässä.”

Benningtonista ja Cornellista mies kertoo kuulleensa itsensä raivon partaalle ajaneita väitteitä. ”Olen kuullut jopa puheita siitä, kuinka jotkut väittävät heidän tekojensa olleen vain ajan kysymys. Se on saanut minut niin raivoihini, että olen aiemminkin julkisesti tuonut esiin, kuinka väärässä moisen sanojat ovatkaan. Itsemurhan ei tulisi koskaan olla selviö. Se tarkoittaa ettet kuuntele. Väität, että välität tästä henkilöstä, mutta et todella kuuntele.”

Haastattelun lopuksi Taylor lähettää kameran välityksellä viestin kaikille mielenterveysongelmien kanssa painiville: ”Et ole pelkuri, etkä ole yksin. Hae se apu, jota tarvitset.”