Corey Taylor haluaa oikaista mielestään suurimman Slipknotiin liitetyn harhakäsityksen – ”Ei voisi olla kauempana totuudesta”

Sami lommi

Laulajasta monilla on se käsitys, että bändin entisillä jäsenillä oli vastuu biisien säveltämisestä, vaikka näin ei todellakaan ole.

Corey Taylor sanoo tuoreessa HardDrive Radion haastattelussa, että vaikka bändin edesmenneet jäsenet – basisti Paul Gray ja rumpali Joey Jordison – kirjoittivatkin bändissä ollessaan paljon materiaalia, he eivät kantaneet yhtyettä yksin hartioillaan ja siinä mielessä yhtyeen biisinkirjoitusprosessi ei ole muuttunut mihinkään, vaikka kumpikaan ei ole enää pitkään aikaan vaikuttanut bändissä.

”Mielestäni se on suurin harhakäsitys [mikä liittyy bändiin]. Ihmiset ajattelevat, että Joey ja Paul tekivät kaikki biisit. Se ei voisi olla kauempana totuudesta”, Taylor oikaisee.

”Kaikki me sävellämme. Joe ja Paul saivat paljon hommia alulle, mutta biisit muuttuivat aina paljon demovaiheesta lopulliseen muotoon tullessa. Bändissä on kuitenkin yhä biisintekijöitä kuten Jim [Root, kitara] tai kuten Mick [Thomson, kitara] tai Clown [Shawn Crahan, perkussionisti]. Clown on tehnyt todella paljon musiikkia vuosien varrella. He eivät kai ole vain koskaan saaneet sitä tunnustusta, joka heille kuuluu. Minäkin olen silloin tällöin tehnyt bändille musaa, kun vain olen saanut kipinän tehdä jotain superraskasta. Sitten he ottavat sen ja muokkaavat siitä vielä paremman. He saavat aina tehtyä siitä paremman.”

”Siinä mielessä siis biisien kirjoittaminen ei ole yhtään sen erilaisempaa kuin ennen. Luonnollisestikin musiikissa on eroa, koska Paulin ääni ei ole mukana taiJoeyn ääni ei ole mukana. Mutta pystymme yhä kirjoittamaan tavalla, joka kuulostaa Slipknotilta, koska kaikki tekemisemme menevät aina Slipknot-filtterin läpi. Ihan sama millaisen demon tuomme pöytään, se kulkee sen filtterin läpi ja siitä syntyy Slipknot-biisi.”

Yhtye työstää parhaillaan jatkoa We Are Not Your Kind -pitkäsoitolleen, joka ilmestyi 2019. Laulajan mukaan levy on jo noin 90-prosenttisesti valmis.

”Tavoite on saada se miksaukseen tammikuussa, jotta se saataisiin ylös kaksi, kolme kuukautta siitä eteenpäin. Minulla on vielä neljä biisiä laulettavana – yksi niistä on kappale, jonka haluan vetää uudelleen. Kuuntelin sitä ja totesin, että pystyn parempaankin. Rehellisesti sanoen on harvinaista, että minulla on tällainen mahdollisuus siihen. Onkin siis aika siistiä, että voin palata siihen takaisin”, Taylor sanoo.

”Kun olen saanut nuo neljä biisiä laulettua, käyn vielä koko levyn läpi ja parantelen juttuja, joihin en ole tyytyväinen. Mutta olen melko tyytyväinen kaikkeen mitä olen tähän asti tehnyt, eli siinä ei mene kauaa. Kun se on hoidettu, annamme levyn Joelle [Barresi] miksattavaksi.”