Corrosion Of Conformity -rumpali Reed Mullin on kuollut

Reed Mullin lavalla Corrosion Of Conformityn kanssa.

R.I.P. William Reed Mullin (12.2.1966 – 27.1.2020)

Sludge metalia ja southern rockia yhdistelevän Corrosion Of Conformityn alkuperäisjäsen, rumpali Reed Mullin on kuollut 53-vuotiaana. Yhtye kertoi suru-uutisesta Facebookin välityksellä.

”Raskain sydämin hyvästelemme ystävän, veljen ja edelläkävijän. Rakkautta ja osanotot perheelle, ystäville ja faneille, jotka jäävät sinua kaipaamaan. Kiitos musiikista”, yhtye kirjoittaa.

Mullin perusti Corrosion Of Conformityn vuonna 1982 yhdessä kitaristi Woody Weathermanin ja basisti Mike Deanin kanssa. Vuonna 1989 yhtyeeseen liittyi Pepper Keenan ja tällä nelikolla yhtye julkaisi suosituimmat ja myydyimmät albuminsa Deliverance (1994) ja Wiseblood (1996). Mullin lähti yhtyeestä vuonna 2001 selkävaivojen vuoksi ja koko yhtye laitettiin telakalle 2006. Vuonna 2010 Mullin, Dean ja Weatherman aktivoivat bändin uudelleen ja Keenan liittyi kokoonpanoon jälleen 2014.

Corrosion Of Conformityn ohella Mullins pyöritti vuonna 2014 perustettua rock-superbändi Teenage Time Killersiä, jonka vuonna 2015 julkaistulla esikoislevyllä toimi vierailevina tähtinä muun muassa Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Randy Blythe (Lamb Of God), Jello Biafra (Dead Kennedys) ja Brian Baker (Minor Threat, Bad Religion).

Mullinin tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta tämä kärsi viimeisinä vuosinaan terveys- ja päihdeongelmista, joiden vuoksi tämä joutui jättämään myös Corrosion Of Conformityn kiertueita väliin. Mullinia ei esimerkiksi nähty viime heinäkuussa yhtyeen vieraillessa Suomessa.

Reed, It’s with heavy hearts that we say goodbye to a friend, a brother and pioneer. Love and condolences to the family, friends and fans who will miss you and thanks for the music

Julkaissut Corrosion Of Conformity Maanantaina 27. tammikuuta 2020