Darkwoods My Betrothed uppoutui studioon – Sotaisan teemalevyn tempoissa ei säästellä

Kuvassa (v-o): äänittäjä/miksaaja Tero Kinnunen, laulaja Pasi Kankkunen, rumpali Kai Hahto, kitaristi Jouni Mikkonen, basisti Teemu Kautonen ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen

Kiteeläinen dark/black metal -yhtye Darkwoods My Betrothed valmistelee seuraajaa viime vuosituhannen lopussa ilmestyneelle Witch-Hunts-studioalbumille. Kerroimme yhtyeen yllättävistä paluusuunnitelmista ensimmäisen kerran jo joulun aikoihin.

Bändin tulevan Angel Of Carnage Unleashed -levyn nauhoitukset ovat parhaillaan käynnissä, ja albumin rumpuosuuksista vastaava Kai Hahto on saanut kahdeksan biisin mittaisen urakkansa päätökseen. Yhtyeen Facebook-sivulta löytyy pienen pieni pätkä uudesta materiaalista.

– Siellä ja täällä tempo huitelee 260 BPM:n tienoilla. Paikka paikoin mennään siis aika kovaa, mutta toki luvassa on paljon muutakin kuin helvetinmoista kaahausta, sanoo studiosta tavoitettu Hahto.

Laulaja Pasi Kankkusen julkaisemassa videopätkässä mennään kieltämättä aika haipakkaa!

Kerrottakoon myös, että Angel Of Carnage Unleashed on sanoituksiltaan tiivis teemalevy, ja tekstikonsepti on vähintäänkin mielenkiintoinen.

– Levyn sanoitukset perustuvat historioitsija Teemu Keskisarjan teokseen Murhanenkeli – Suuren Pohjan sodan ihmisten historia (2019), kertoo basisti Teemu Kautonen.

Siltala-kustantajan sivulla kirjaa kuvaillaan seuraavasti: ”Suuri Pohjan sota raivosi vuosina 1700-1721. Kenraali, pappi, sissipäällikkö, pyöveli ja rivi-ihminen kokivat totaalisen suursodan. Se retuutti heitä nälkämarsseilla, kidutuskiikussa, ruttoisissa piirityksissä, Suomen historian verisimpänä päivänä ja tuntureiden lumimyrskyssä. Teemu Keskisarjan tutkimus painottuu Suuren Pohjan sodan vähän tunnettuihin taisteluihin. Päähenkilöt ovat etupäässä suomalaisia, pieniä, suuria ja keskikokoisia ihmisiä.”