Dave Grohl ei ymmärrä paheellisen rock ’n’ roll -elämän ihannointia – ”Tätä hommaa ei voi tehdä juosten kusten”

Foo Fighters -nokkamies sanoo menettäneensä jo liian monta läheistään tälle elämäntavalle.
16.1.2018 11:31

14. tammikuuta 49 vuotta täyttänyt Dave Grohl kertoo The Sydney Morning Herald -lehden haastattelussa, ettei olisi päässyt näin pitkälle, mikäli hän olisi jatkanut rockmuusikoille tyypillisten elämäntapojen ja nautintoaineiden nauttimista.

– Lopetin huumeiden käytön ennen kuin Nirvanasta tuli suosittu. Lopetin kaman käytön 20-vuotiaana, koska se ei tehnyt hyvää fyysiselle ja psyykkiselle terveydelleni. Toki minä yhä otan ryypyn silloin tällöin, mutta tätä hommaa ei voi tehdä juosten kusten, mikäli haluaa ylläpitää sellaista uraa, jonka vaikkapa minä olen tehnyt. Se on joskus haastavaa, koska ympärillä tapahtuu koko ajan, mutta ajan myötä sitä pysyy paremmin ja paremmin tilanteen herrana, Grohl pohtii.

Grohl sanoo lukeneensa niin monta elämäkertaa ja nähnyt niin monen ystävänsä joutuneen stereotyyppisen ”seksi, huumeet ja rock ’n’ roll”-ajattelun uhriksi, ettei hän ymmärrä niitä, jotka sellaista sekoilua ja elämäntyyliä ihannoivat.

– Jos voisin tarttua jokaiseen, joka kuvittelee, että se on oikea tapa elää, istuttaisin heidät alas ja sanoisin, ”kuuntele näitä kauhutarinoita”. Ehkä he sitten ajattelisivat eri tavalla. Mutta mikäpä minä olen kertomaan kenellekään, miten heidän tulisi elää elämäänsä. Puhun vain omasta kokemuksestani ja minä valitsen elämän.

Lisää luettavaa