Dave Grohl ja pahasti pieleen mennyt ilotulitus – Foo Fighters -nokkamies kertoilee hauskoja tositarinoita elämästään

Jana Blomqvist

Ensimmäisessä tarinassa itsenäisyyspäiväjuhlat saavat ikävän käänteen.

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl on keksinyt hauskan ja varsinkin faneja ilahduttavan tavan tappaa aikaa kotikaranteenissa. Grohl avasi nimittäin Instagramiin uuden Dave’s True Stories -tilin, jonka välityksellä tämä kertoo mielenkiintoisia tositarinoita ja sattumuksia värikkään elämänsä vaiheista.

Ensimmäisessä tarinassa Grohl muistelee erästä itsenäisyyspäivää, jolloin naapuruston juhlimisella tuli melko ikävä stoppi. Tämä tapahtui vuoden 1998 tienoilla niihin aikoihin kun takaisin lapsuusmaisemiinsa Virginian Springfieldiin muuttanut Grohl oli rakentamassa studiota kellariinsa ja bongasi myynnissä olevan vanhan äänipöydän Nashvillestä. Hakureissulla Grohl seurueineen löysi matkan varrelta myös ison rakettimyymälän, johon ”ilotulitenarkkariksi” tunnustautuva Grohl totta kai asteli innoissaan kuin lapsi karkkikaupassa. Mies kuitenkin malttoi mielensä ja osti ”vain” ison pahvilaatikollisen paukkuja.

Itsenäisyyspäivänä pidettiin sitten isot grillijuhlat, johon osallistui koko naapurusto. Grohl kertoo ottaneensa mukaansa yhden pommin nimeltään Cracklin’ Thunder, se kun kuulosti miehestä paljon muita laatikosta löytyviä paukkuja harmittomammalta. Grohl halusi tehdä vaikutuksen naapureihin ja osallistui ilotulituksiin omalla raketillaan. Asiat eivät kuitenkaan menneet kuin Strömsössä.

”Kaikki alkoi hyvin – tai itse asiassa aivan ilmiömäisesti. Kaksi isoa komeetan kokoista tulipalloa lensi korkealle ilmaan ja räjähti valaisten koko naapuruston. Ihmiset haukkoivat henkeään ihastuksesta. En voinut uskoa, että tämä mitättömän pieni kahvipurkin kokoinen kapistus piti sisällään niin älyttömän määrän tulivoimaa. Olin onnesta soikeana. Mutta minä hölmö en tietenkään muistanut kiinnittää rakettia kunnolla ja se kaatui kohti yleisöä – ja sillä oli vielä kaksi latinkia pesässään. Tarvitseeko minun edes kertoa enempää? ”, Grohl muistelee.

”Puutarhatuolit lentelivät, mummot juoksivat, lapset kiljuivat, isät shortseissaan hajaantuivat, korvat soivat miljoonista ympärillä sattuneista räjähdyksistä. Paniikki, kaaos, sekasorto, anarkiaa, kauhua. Sen savun ja välkkyvien valojen keskeltä muistan vain elävästi, miten rakas äitini juoksi henkensä edestä puun taakse turvaan. En ole koskaan ennen nähnyt mitään vastaavaa.”

Grohl päättää tarinansa sanomalla, ettei ole tämän sattumuksen jälkeen kertaakaan enää koskenut ilotulitteisiin. Ehkä ihan hyvä niin.

Lisää Grohlin tarinoita ilmaantunee piakkoin tänne. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisia sattumuksia hän meille vielä jakaakaan. Tarinoita lukemalla meneekin aika rattoisasti samalla kun odottelemme uutta Foo Fighters -albumia.