David Bowien poika kunnioittaa isäänsä tavalla, joka saisi legendan taatusti tyytyväiseksi – ”Isäni oli hirmuinen lukutoukka”

31.12.2017 17:44

David Bowien poika Duncan Jones on perustanut verkossa toimivan kirjakerhon, joka keskittyy edesmenneen musiikkilegendan suosikkikirjoihin.

Vuonna 2013 Bowien verkkosivuilla julkaistiin lista terävästä kynästään tunnetun rock-tähden 100 suosikkikirjasta. Bowie listasi tuolloin suosikkikirjojensa joukkoon muun muassa F. Scott Fitzgeraldin Kultahatun, T.S. Eliotin Aution maan, George Orwellin 1984:n sekä Anthony Burgessin Kellopeliappelsiinin. Duncan-poika kuvaili isänsä lukuharrastusta Bowien sosiaalisen median tileillä julkaistussa päivityksessä.

– Isäni oli hirmuinen lukutoukka. Yksi hänen todellisista rakkauksistaan oli Peter Ackroydin oleskelut Britannian historiaan ja sen kaupungeihin. Koen velvollisuudentuntoa lähteä tälle samalle kirjallisuusmaratonille kunnioittaakseni isääni. Niin hyvin kuin aika antaa myöten, Duncan Jones kirjoittaa.

Duncan Jones ei ole jäänyt isänsä varjoon, vaan kunnostautunut työteliäänä elokuvaohjaajana. Jonesin visiosta on saatu nauttia valkokankailla muun muassa Kuu-, Source Code- ja Warcraft-elokuvien muodossa. Duncan Jonesin kirjallisesta kunnianosoituksesta isälleen uutisoi ensimmäisenä Rolling Stone.

Lisää luettavaa