David Bowien viimeisen levyn kansitaiteen suunnittellut graafikko vinkkaa, että albumilla on yhä salaisuuksia, joita kukaan ei ole keksinyt

Vuoden alkumetreillä julkaistu David Bowien Blackstar-albumi on lahja, joka jatkaa antamista – ja tällä kertaa lausetta voi käyttää ihan vain hyvässä mielessä. Huolella kasatun levyn kansitaidekin suunniteltiin erityisellä huolella, ja niinpä julkaisusta on löydetty kauan sen ilmestymisen jälkeenkin kaikenlaista. Aika hyvin, kun ottaa huomioon, että päällisin puolin levyn kansikuva on mitä simppelein.

BBC:n haastattelema graafikko Jonathan Barnbrook, jonka kädenjälkeä Blackstarin kansitaide on, vihjaa levyyn liittyvän edelleen piilotettuja jippoja.

”Siinä on yksi iso juttu, jota yleisö ei ole vielä keksinyt. Sanotaanko nyt vain niin, että jos ihmiset löytävät sen, niin sitten löytävät, mutta jos eivät, niin sitten eivät. Muistakaa, mitä Bowie sanoi siitä, ettei pidä selittää mitään”, Barnbrook sanoi.

Graafikko innostui kuitenkin hieman selvittämään kansitaiteen saloja ja ideaa.

”Albumilla on useita mustia tähtiä, se viisisakarainen tähti kannessa ei ole ainoa. Ja ne kuvastavat eri asioita elämässä. Siinä on esimerkiksi ruusuke, joka näyttää hieman hintalapulta – levyhän on kuitenkin lopulta kaupallinen tuote, joka ostetaan omaksi”, Barnbrook sanoo.

”Sitten on johtotähti, siis ajatus henkilöstä, seuraat elämässäsi tai sitten ajatus jostain henkisestä, mitä musiikki antaa sinulle. Siinä siis on tosiaan paljon asioita, jotka eivät välttämättä näy heti kättelyssä, mutta toivottavasi yleisö ne hoksaa.”

Jos haluat alkaa selvittää kannen saloja, kansitaidepaketin voi ladata Bowien nettisivuilta. Onnea matkaan!