David Ellefson kommentoi kohuttua eroaan Megadethista: ”Petyin siihen, miten se tapahtui”

20.10.2021 10:32

David Ellefson päätyi toukokuussa melkoisen myrskyn keskelle, kun sosiaaliseen mediaan ladattiin hänestä tallennettuja arkaluontoisia videoita. Kävi ilmi, että Ellefson oli harrastanut seksuaalissävytteistä viestinvaihtoa nuoren naisfanin kanssa, ja pian basistia syytettiin alaikäisten fanien lähentelemisestä. Ellefson itse vakuutti viestikumppaninsa olleen tapahtuma-aikaan täysi-ikäinen, mutta näytihän se hämärältä, kun viisikymppinen rockmuusikko heilasteli 19-vuotiaan naisfanin kanssa. Niinpä Dave Mustaine ilmoitti antaneensa vanhalle soittokaverilleen Megadethistä potkut.

Nyt Ellefson on palannut valokeilaan uuden The Lucid -yhtyeensä kanssa. Basisti vieraili hiljattain toimittaja Eddie Trunkin vieraana tämän radio-ohjelmassa SiriusXM-kanavalla ja kertoi, miltä Megadeth-pestin päättyminen hänen näkökulmastaan tuntui. Aiheesta uutisoi myös Blabbermouth.

”Meillä oli alun perin tarkoituksena julkaista yhteinen lausunto aiheesta, mutta niin ei sitten tapahtunutkaan. Olin siis ennen kaikkea pettynyt siihen tapaan, miten se kaikki tapahtui”, Ellefson sanoo.

”Ironista kyllä, asiat ovat välillämme nyt aivan hyvin. Välillämme ei ole mitään pahantahtoisuutta, usko tai älä. Kaikki sellainen julkinen riiteleminen ja lakisotkut jäivät 20 vuoden taakse.”

Kun Ellefsonin ja Megadethin välit rikkoontuivat 2000-luvun alussa, osapuolten välisiä riitoja ratkottiin oikeusistuimissa asti. Tällä kertaa asiat on haluttu tehdä hillitymmin.

”Toivotin heille kaikkea hyvää alkuperäisessä lausunnossani, ja tarkoitan sitä edelleen. Se on bändi, jossa olin mukana lähes 40 vuoden ajan. Olen mukana niissä kappaleissa, jotka bändiltä soivat radiossa, ja rakensimme yhtyeelle kelpo perinnön. Pidän heitä edelleen perheenäni”, Ellefson sanoo.

Mustainen erottamisilmoituksessa asioita ei kuitenkaan esitetty aivan yhtä ruusuisesti. Mustaine viittasi päätöksensä perustuneen ”jo valmiiksi kireisiin väleihin” Ellefsonin kanssa, ja basisti myöntää, että Mustainen kanssa on tullut välillä väännettyä.

”Tämä asia juontuu varmaan 2000-luvun alkuun, kun Megadeth hajosi vuonna 2002 ja kasattiin uudelleen vuonna 2004. Silloin kävi selväksi, että se rakennettaisiin yksin Daven ympärille, ja hän olisi sataprosenttisesti pomo. Ne 1990-luvun päivät, kun yhtyeessä olivat lisäksemme Nick Menza ja Marty Friedman, olivat ohi”, Ellefson sanoo.

Tämä järjestely aiheutti lopulta Ellefsonin ja Mustainen välirikon. Asiat saatiin aikanaan sovittua, mutta Ellefson ei myöhemminkään suostunut pelkäksi käskyläiseksi.

”Dave ja minä olemme aikuisia miehiä, ja meillä on omat mielipiteemme asioista. Jos minä olen bändissä, tilanne ei ole koskaan sellainen, että siinä on Dave ja kolme sivuhahmoa”, Ellefson sanoo.

”Ilmeisesti he eivät halunneet enää tällaista. En voi puhua liikaa heidän puolestaan, koska en tiedä varmasti, mutta siltä se vaikutti. Tuntui siltä, että siinä oli mukana sellaista ’tässä on nyt liikaa historian painolastia, lähdetään eri suuntiin ja jatketaan Megadethiä uuden marssijärjestyksen voimin’ -ajattelua.”

2000-luvun alussa Ellefson nosti tästä asiasta äläkän, mutta tällä kertaa hän haluaa tehdä toisin. Tehkööt Dave kuten haluaa, hän tuntuu tuumaavan.

”Ei minulla ole mitään hampaankolossa. En ole tästä lainkaan katkera”, Ellefson sanoo.

Lisää luettavaa