Deep Purple -keulakuva muistelee yhtyeen alkuaikoja lämmöllä – ”Meillä oli enemmän rahaa kuin olimme koskaan voineet kuvitellakaan”

Deep Purple -solisti Ian Gillan on muistellut yhtyeen alkuaikoja Rock Candyn haastattelussa. Jutustelun litteroinnista vastaa Blabbermouth.

”Alkuvuodet olivat satumaista aikaa”, Gillan muistelee. ”Kaikki oli uutta, mahtavaa ja tyrmistyttävää. Kuviot suurenivat koko ajan, joten meistä tuli hyvin itsevarmoja. Olimme nuoria ja samalla hyvin varakkaita. Meillä oli enemmän rahaa kuin olimme koskaan voineet kuvitellakaan. Noissa olosuhteissa tulet helposti mielistelijöiden ympäröimäksi, jotka vain hokevat, että et voi tehdä mitään väärin. Tuossa iässä luulin tietäväni kaiken. Kuinka väärässä olinkaan.”

Vaikka tietämys ei ollutkaan näin jälkikäteen tarkasteltuna erityisen korkealla tasolla, onnistui Gillan kumppaneineen siitä huolimatta luomaan pitkän ja menestyksekkään uran. Gillanin mukaan sen salaisuus piilee siinä, että pysyy uskollisena itselleen.

”Emme koskaan yritä arvailla mitä yleisö haluaa, tai mikä olisi bisneksen kannalta parasta, kun teemme levyjä”, mies toteaa. ”Teemme sitä, mikä miellyttää meitä ja ristimme sormemme ja rukoilemme, että yleisökin pitää siitä.”