Def Leppard -kitaristi muistelee Iron Maidenin Adrian Smithin koesoittoa: Emme soittaneet treeneissä Maidenia tai Dioa

18.6.2023 15:14

Def Leppard -kitaristi Phil Collen vahvistaa, että Iron Maiden -kepittäjä Adrian Smith sekä Whitesnake/Thin Lizzy -virtuoosi John Sykes kuuluivat siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka olivat ehdolla edesmenneen Steve Clarken korvaajaksi yhtyeeseen 90-luvun alussa. Lopulta pesti meni Whitesnake/Dio-kitaristi Vivian Campbellille.

Collen muisteli menneitä Eonmusicin haastattelussa.

”Kutsuimme viisi ystäväämme”, Collen sanoo. ”Vivian sopi joukkoon kertaheitolla, se oli kuin niin olisi tarkoitettu. Adrian on loistava — hän on myös mahtava laulaja. Se oli yksi niistä asioista joita haimme. Oli siellä muitakin. Soitimme John Sykesin kanssa — hänkin on hämmästyttävä soittaja, hämmästyttävä laulaja.”

”Vivianin ääni oli uskomaton”, Collen jatkaa. ”Sen lisäksi hän vain sopi tyyliimme.”

”Adrian soitti treeneissä meidän musiikkiamme”, Collen viittaa Smithiin. ”Soitimme Def Leppard -biisejä — emme Iron Maidenia tai Dioa. Joten kuka paikalla olikaan, hänen täytyi toimia noiden sääntöjen puitteissa.”

”Viv istui porukkaan välittömästi”, Collen jatkaa. ”Ja kuten sanoin, paikalla oli vain viisi tyyppiä. Emme kutsuneet ketä tahansa, sillä Steven menettäminen teki edelleen kipeää. Halusimme jonkun, joka toimisi samalla aaltopituudella henkisesti ja perheenjäsenenä. Viv teki niin samoin tein. Se oli upeaa.”

Smith pyrki Leppardin riveihin noin vuosi sen jälkeen kun oli lähtenyt Iron Maidenista kesken No Prayer For The Dying -albumin työstön.

Lisää luettavaa