Demi Lovaton kelkkaan lähtenyt Nita Strauss: ”Ovia ei ole suljettu” Alice Cooperin suuntaan

Kitaristi ei ole sulkenut pois mahdollisuutta liittyä vielä takaisin Cooperin remmiin, jos siihen vain löytyy aikaa ja tilaisuus.
26.8.2022 06:11

Viimeiset kahdeksan vuotta Alice Cooperin yhtyeessä soittanut kitarataituri Nita Strauss ilmoitti viime heinäkuussa, ettei häntä nähdä kauhurokkarin tulevalla kiertueella vaan hän lähtee tien päälle osana Demi Lovaton keikkakokoonpanoa.

Tuoreessa Louderin haastattelussa Strauss tähdentää, ettei hän ole varsinaisesti eronnut Cooperin bändistä vaan saattaa hyvin liittyä takaisin rockveteraanin kelkkaan joskus myöhemmin, mikäli aikataulut vain osuvat yksiin.

”On mielenkiintoista, että kaikki puhuvat ’erosta’, mutta minusta ei tunnu siltä, että olisin varsinaisesti lähtenyt minnekään. Otin askeleen taaksepäin ja astun sivuun tältä tulevalta kiertueelta, mutta mielestäni kukaan meistä ei ole käyttänyt sanoja kuten lopettaa tai erota”, Strauss toteaa.

”Kun olimme soittaneet minun viimeisen keikkani Alicen kanssa, Alice järjesti ’lomalounaan’, kuten hän itse sitä kutsui, ja toivotti minulle kaikkea hyvää ja sanoi, että olen tervetullut takaisin koska vain. Mitään ovia ei ole suljettu eikä tässä ole tehty mitään vahdinvaihtoja, minä otan nyt vain hieman etäisyyttä. Riippuen ensi vuoden aikatauluista, saatan hyvin liittyä takaisin tai kenties en. Mutta en todellakaan tunne, että aikani [Cooperin kanssa] olisi tullut päätökseen, eikä se tunnu siltä hänenkään sisäpiirissä, vaikka se sillä tavalla on muulle maailmalle esitetty.”

Strauss sanoo saaneensa Demiltä kutsun liittyä popparin taustaorkesteriin jo viime keväänä.

”Demi on suuri rock- ja metallifani. Hän halusi palata juurilleen ja koota naissoittajista koostuvan rockbändin. Hän on yksi maailman suurimmista tähdistä tällä hetkellä ja halusi ottaa askeleen meidän genreemme. Kun saat viestin, että sellainen henkilö haluaa viedä tällaista musiikkia etulinjaan, miten siitä voi kieltäytyä? Miten voit torjua mahdollisuuden viedä tätä musiikkia niin monelle ihmiselle?

”Mielestäni jokainen mahtava rock-keulahahmo tarvitsee apureita. Olen mielestäni ollut hyvä sivuhahmo Alicelle viimeiset vuodet. Se on hauska rooli. Axl Rose tarvitsee Slashin ja tunnen olevani vähän vastaavassa paikassa. Kiertueella tulee paljon niitä hetkiä, jossa rocktähti ja kitaristi ovat yhdessä. Ja Demin kokoama bändi on mielettömän kova, on todella ilo soittaa heidän kanssaan.”

Strauss sanoo Lovaton ja Cooperin kanssa soittamisen eroavan todella paljon, mutta pelkästään hyvässä mielessä.

”Demin fanit ovat todella hurjia, siis hyvällä tavalla. Ensimmäisellä keikalla soitin soolon ja nojasimme sen aikana Lovaton kanssa selkä selkää vasten ja se fanien kirkumisen ja kannustamisen määrä oli jotain ennen kuulumatonta. En ole koskaan kokenut sellaista reaktiota rock- tai metallikeikoilla. Niissä ihmiset vain katsovat, että ’Jee, kitara, siistiä’. Mutta tämä yleisö ei välttämättä ole koskaan ennen kokenut sellaista sooloa tai ainakaan nähnyt sitä siinä kontekstissa, joten se on jännittävää ja siistiä.”

Lisää luettavaa