Donald Trump myönsi Elvis Presleylle Yhdysvaltain korkeimman siviilikunniamerkin

Vapaudenmitaleita myönnettiin myös urheilijoille, korkeimman oikeuden tuomareille ja senaattoreille.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julkistanut vuosittaiset presidentin vapaudenmitalien saajat ja yksi kunniamerkeistä myönnetään musiikkilegenda Elvis Presleylle. Presidentti jakaa vapaudenmitalit niille, jotka ovat panostaneet merkittävästi maan turvallisuuteen, maailmanrauhaan tai kulttuuriin niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Se on  yhdessä kongressin myöntämän Congressional Gold Medalin kanssa korkein siviilikunniamerkki, joka Yhdysvalloissa jaetaan.

”Elvis Presley määritteli amerikkalaista kulttuuria maailmanlaajuisesti miljoonille ihaileville faneille. Hän yhdisti gospelia, kantria ja rhythm ’n’ bluesia ja loi oman soundinsa, joka myi miljoonia levyjä. Elvis myös palveli lähes kaksi vuotta armeijassa ja vastasi nöyrästi palveluskutsuun suosiosta huolimatta”, perustellaan Valkoisen talon tiedotteessa.

Presleyn lisäksi Trump on myöntänyt tänä vuonna vapaudenmitalit baseball-urheilija Babe Ruthille, jenkkifutiksen pelinrakentaja Roger Staubachille, korkeimman oikeuden tuomareille Antonin Scalialle ja Alan C. Pagelle, senaattori Orrin G. Hatchille sekä tohtori-humanitaari Miriam Adelsonille. Kunniamerkit jaetaan juhlallisuuksissa perjantaina 16. marraskuuta.