Dream Theater eeppisen scifi-rockoopperan äärellä – Tältä kuulostaa ennakkopala The Gift Of Music

Dream Theater

Konseptilevyt eivät ole progemetalliyhtye Dream Theaterille uusi juttu. The Astonishing on kuitenkin kenties kaikkein kunnianhimoisin ja eeppisin projekti, johon yhtye on tarttunut. Vai miltä kuulostaa science fiction -tarina päähenkilöineen, robotteineen, tapahtumapaikkoineen ja karttoineen, jonka draaman kaari käsittää 34 kappaletta kahteen näytökseen jaettuna? Heitetään soppaan Dream Theaterille tyypillisten musiikillisten elementtien lisäksi sinfoniaorkesteria, kuoroa ja erikoisia soittimia, niin ollaan kieltämättä jännän äärellä. Orkestraatiot on tehty yhteistyössä kapellimestari David Campbellin kanssa, joka on työskennellyt muun muassa Paul McCartneyn, My Chemical Romancen ja Rushin kanssa.

– Kun ottaa huomioon kaiken sen kokemuksen ja kaikki ne elokuvat ja yhtyeet, joiden kanssa Campbell on työskennellyt, kun hän sanoi tämän olevan suurin projektin jossa hän on ikinä ollut mukana, ajattelin heti että ’vau… mihin soppaan olemmekaan joutuneet!’, kitaristi ja tarinan isä John Petrucci kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Ensimmäisenä maistiaisena tarjotaan The Gift Of Music, joka kuulostaa vielä melko tutulta ja turvalliselta Dream Theaterilta. Eiköhän reiluun kahteen tuntiin kuitenkin mahdu yllätyksiäkin.