Dream Theater -rumpali muistelee alkoholinhuuruista menneisyyttään: Lääkärit sanoivat, että en eläisi nelikymppiseksi

Alkoholi koitui miltei Mike Portnoyn kohtaloksi.
29.6.2017 20:56

Dream Theaterin legendaarinen rumpali Mike Portnoy muistelee The Fixille alkoholinhuuruisia aikojaan, jolloin läträäminen pääsi niinkin pahaksi, että lääkärit varoittelivat viinaksien koituvan miehen kohtaloksi vielä ennen tämän 40-vuotispäiviä.

”Join viimeisen drinkkini huhtikuun 20. päivä vuonna 2000, joka sattui myös olemaan 33-vuotispäiväni”, mies muistelee päivää, jolloin laittoi korkin lopullisesti kiinni. ”Se, että lopetin syntymäpäiväni oli puhdasta sattumaa. Välittömästi sen jälkeen, heti seuraavana päivänä, menin ensimmäiseen 12 askeleen ohjelman kokoukseen ja siitä lähtien lähdin päättäväisesti muuttamaan elämäntyyliäni, seuraamaan 12 askelta, läpäisemään ohjelman, siitä tultua valtava osa jokapäiväistä elämääni.”

”En koskaan jounut päivisin, koska en olisi voinut toimia vastuullisesti sillä tavoin. Korkkailin aluksi vasta shown jälkeen ja join kunnes sammuin joskus aamuneljän aikoihin, yleensä kotini tai kiertuebussini suojissa. Aluksi en ryypännyt ennen keikan päättymistä, sitten aloitusajankohta siirtyi encoreen, sitten kiipparisoolon aikaan, seuraavaksi lämmittelybändin lavalle astumiseen… se alkoi koko ajan vain aiemmin ja aiemmin.”

Juuri 50 vuotta täyttänyt Portnoy on onnistunut elämäntapamuutoksellaan todistamaan lääkäreiden arviot vääriksi.

”Ensimmäinen asia joka tulee mieleeni, on kiitollisuus siitä, että onnistuin parantamaan tapani ja olla lasteni, perheeni sekä ystävieni ja fanieni keskellä”, mies toteaa. ”John Bonham ja Keith Moon, kaksi suurimmista sankareistani, menehtyivät traagisesti nuorina miehinä tähän sairauteen ja olen kiitollinen, että onnistuin pakenemaan lasivankilastani ja olemaan siellä missä nyt olen.”

Lisää luettavaa