Duff McKagan kommentoi Izzy Stradlinin poissaoloa Guns N’ Rosesin paluukiertueilta – ”En usko, että hän koskaan oikeasti halusi tehdä sitä”

Basistin mukaan bändillä ei ole juuri ollut aikaa jäädä suremaan alkuperäiskitaristin poissaoloa.

Guns N’ Roses on viettänyt jo useamman vuoden pääasiassa tien päällä tehden paluukiertueen toisensa perään. Ja vaikka alkuperäinen rumpali Steven Adlerkin on päässyt nousemaan lavalle (vaikkakin vain muutaman keikan ajaksi) yhdessä Axl Rosen, Duff McKaganin ja Slashin kanssa, on kuitenkin yksi alkuperäisjäsen – kitaristi Izzy Stradlin – pysynyt visusti poissa. Basisti McKagan kertoi taannoin, että Stradlinia yritettiin saada mukaan kaikin keinoin, mutta neuvottelut päättyivät lopulta tuloksettomina. Stradlinin itsensä mukaan yhtye ei olisi vain suostunut jakamaan keikasta saatavia tuloja tasapuolisesti, eikä tämä siksi halunnut mukaan.

McKagan puhuu Izzy Stradlinista myös tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa (josta uutisoi Blabbermouth) ja tässä haastattelussa hän pohtii, josko oikea syy poissaololle olisi yksinkertaisesti kiinnostuksen puute, vaatiihan kiertue muusikoilta paljon aikaa ja vaivannäköä.

”[Izzy] ja minä teimme paljonkin juttuja yhdessä [ennen reunionia], mutta tämä kiertue… En usko, että hän koskaan oikeasti halusi tehdä sitä. Yritimme saada hommat toimimaan, mutta niin ei vain käynyt. Ja kun puhutaan tällaisesta tilanteesta, siihen mennään todella sisälle. Olet joko täysillä mukana tai et, sillä juna jatkaa kulkuaan”, McKagan pohtii.

”Jos ollaan ihan rehellisiä, et ole juuri ehtinyt ajattelemaan koko Izzy-asiaa, koska me liikumme koko ajan eteenpäin ja asiat ovat hyvin. Olen jo monesti aiemminkin huomannut, että asiat tapahtuvat juuri kuten niiden vain kuuluu tapahtua.”

McKaganin mukaan asiaa on auttanut paljon se, että Stradlinin tilalla on Richard Fortusin kaltainen kaveri, joka paitsi soittaa taitavasti, tulee myös hyvin toimeen muiden kanssa – erityisesti kitarakaksikon toisen puoliskon kanssa.

”Slash todella pitää Richardin kanssa soittamisesta ja Slash on tällaisissa asioissa melko valikoiva. He tulevat todella hyvin juttuun”, McKagan toteaa.