”Ei se ainakaan yrityksen puutteesta johtunut” – Duff McKagan on harmissaan, ettei Izzy Stradlinia ole nähty Guns N’ Rosesin reunion-keikoilla

Guns N' Roses – se oikea.

Basistin mukaan hän ja Slash tekivät kaikkensa, jotta kitaristi olisi lähtenyt mukaan.

Guns N’ Roses on viime vuodet kiertänyt maailmaa lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan sen jälkeen, kun kitaristi Slash ja basisti Duff McKagan liittyivät jälleen laulaja Axl Rosen ja kumppanien remmiin. Myös alkuperäinen rumpali Steven Adler on nähty vierailemassa muutamilla keikoilla, vaikkei häntä mukaan kiertueelle otettukaan.

Yksi on kuitenkin loistanut poissaolollaan: kitaristi Izzy Stradlinia ei olla reunion-keikoilla nähty, mikä on harmittanut lukuisia faneja. Taannoisessa Rolling Stone -lehden Music Now -podcastin haastattelussa Duff McKagan toteaa, että asia kismittää myös häntä itseään ja hän olisi itse mielellään nähnyt vanhan ystävänsä seisovan lavalla rinnallaan.

”Ei se ainakaan yrityksen puutteesta johtunut. En oikein osaa sanoa siitä sen enempää. Tiedän, mitä me yritimme tehdä ja miten kovasti teimme töitä asian eteen”, McKagan toteaa.

”Isossa rokkibändissä kiertäminen ei vain ole kaikkien juttu. Se on minun näkemykseni asiasta.”

Stradlin itse perusteli Twitterissä päätöstään jättää kiertue sivuun sillä, ettei esiintymisistä saatuja tuloja jaettu tasapuolisesti kaikkien kanssa. McKagan sanoo, ettei itse tiedä tällaisesta mitään.

”En halua sanoa mitään poikkipuolista, koska rakastan sitä jätkää. Slash ja minä olemme nyt selviä kavereita ja lähestyimme asiaa ratkaisukeskeisesti. Että no niin, laitetaan homma toimimaan. Mutta niin ei vain käynyt. Ken tietää, ehkä joku toinen kerta sitten.”