Duran Duranin Andy Taylor puhuu syövästään – ”Haluan saada elämästä irti niin paljon kuin voin”

Kitaristilla todettiin syöpä neljä vuotta sitten.
16.1.2023 13:34

Duran Duran -kitaristi Andy Taylor paljasti viime marraskuussa sairastavansa pitkälle edennyttä eturauhassyöpää. Taylor kertoi asiasta julkisesti – sekä myös muulle bändille – sen jälkeen, kun yhtye nimettiin mukaan Rock & Roll Hall of Fameen ja yhtye nähtiin palkintogaalassa ilman Tayloria.

Taylor kertoi syövästään tarkemmin tuoressa 5 Newsin haastattelussa. Hän sanoi huomanneensa ensimmäisiä oireita neljä ja puoli vuotta sitten.

”Huomasin lenkkeillessäni kipua nivelissäni, mutten kuitenkaan silloin ajatellut siitä sen enempää. Mutta oireet jatkuivat ja sitten tunsin kaulassani jotain, joka tuntui kasvaimelta”, Taylor kertoi.

Taylorin syöpä on edennyt jo pitkälle neljänteen tasoon eikä hänen syöpänsä ole parannettavissa. Kitaristi sanoo kuitenkin saavansa nyt hoitoja, joita ei ollut saatavilla vielä neljä vuotta sitten kun syöpä todettiin. Taylor sanookin elävänsä niin normaalisti kuin vain suinkin kykenee.

”Olen diagnoosin saatuani tehnyt kolme levyä ja keikkaillut. Sanon usein ihmisille, että jokainen minuutti on kuin tunti, jokainen päivä kuin viikko. Haluan saada elämästä irti niin paljon kuin voin.”

”Olen onnekas. Olen saanut paljon, mitä tulee unelmaansa elämiseen, mutta olen varmasti myös musiikin avulla pystynyt elämään parantumattoman sairauden tuoman pessimismin kanssa.”

Taylor haluaa kannustaa kaikkia pitämään huolta omasta terveydestään ja käymään säännöllisesti tarkastuksissa, jotta mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa.

”Duranillahan on melko laaja naisfanipohja, joten rohkaiskaahan kumppaneitanne käymään testeissä”, Taylor toteaa.

Lisää luettavaa