Eddie Van Halen juotti Brian Mayn kerran niin tuiteriin, ettei Queen-kitaristi tiedä vieläkään, mitä tapahtui

2.6.2022 14:15

Queenin Brian May antoi hiljattain pitkän haastattelun Classic Rockille, ja jutusta löytyy parikin kiinnostavaa kohtaa perinteikkään hard rockin ystävien tutkittavaksi. Toimittaja esimerkiksi pyytää Maytä kertomaan, millaista oli vierailla Guns N’ Rosesin Chinese Democracy -albumilla – May soitti levylle kitaraosuuden, jota ei lopulta käytetty valmiilla julkaisulla. Oli aika kova päätös Axl Roselta jättää itsensä Brian Mayn osuudet kylmästi pois, mutta May ei tunnu olevan asiasta pahoillaan.

”Se oli kummallinen kokemus. Se taisi tapahtua koko projektin puolivälin tienoilla. Siinä vaiheessa Axl oli aika pitkälti eristäytynyt muusta maailmasta. Hän työskenteli kotoaan käsin, ja minä työskentelin hänen äänittäjänsä kanssa studiossa. Axl tuli todella harvoin paikalle. Aina välillä hän saattoi pistäytyä ja innostua kovasti ja puhua paljon, mutta sitten hän hävisi taas”, May sanoo.

Kitaristi ei ole myöhemmin juuri pitänyt yhteyttä Rosen kanssa. ”Silloin tällöin vaihdamme viestejä, mutta hyvin harvoin. Minun pitäisi oikeastaan pitää häneen yhteyttä tiiviimmin. Minullakin on tapana vetäytyä omiin oloihini. Kadun valtavasti esimerkiksi sitä, etten ollut enempää yhteydessä Ed Van Haleniin.”

Kun haastattelija kysyy Mayn suosikkimuistoa puheenaiheeksi nousseesta Van Halen -kipparista, vastaus liittyy erääseen kertaan, kun Eddie tuli tapaamaan Maytä Queenin keikan yhteydessä.

”Menimme sen jälkeen hotelliin jatkoille yhdessä. Hän oli tuonut mukanaan pullollisen lempijuomaansa, se taisi olla Southern Comfortia. Hän otti siinä huikkaa ja minä otin myös, ja lopulta muistini meni kokonaan”, May kertoo.

”Seuraava asia, mitä ymmärsin, oli että olin kaatunut vessan lattialle ja lyönyt pääni pesualtaaseen. En edes muistanut menneeni vessaan. Se oli yksi niistä harvoista kerroista, kun olen menettänyt tilanteen hallinnan tyystin.”

No, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. Adam Lambertilla varustettu Queen konsertoi Tampereen Kannen areenalla 24.–25. heinäkuuta.

Lisää luettavaa