Edesmenneen Megadeth-rumpalin manageri: Dave Mustainen tuoreen kirjan väitteet ”väritettyä hevonpaskaa”

Nick Menza

Managerin mukaan totuus tulee julki työn alla olevassa Nick Menza -dokumentissa.

Thrash metal -jätti Megadethin Rust In Peace -klassikkoalbumi täytti hiljattain tasan 30 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi yhtyeen johtaja Dave Mustaine julkaisi Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece -kirjan, jossa tämä muistelee yksityiskohtaisesti bändin vaiheita 80- ja 90-luvun taitteessa sekä yhdeksi thrash metalin merkkiteokseksi muodostuneen albumin syntyprosessia.

Loudwire haastatteli Mustainea kirjan tiimoilta kuukausi takaperin ja nokkamies kertoi suhteestaan levyllä soittaneisiin kitaristi Marty Friedmaniin sekä rumpali Nick Menzaan. Menzan ja bändin tiet erkanivat vuonna 1998 (hän teki lyhyeksi jääneen paluun riveihin vuonna 2004) ja Friedman erosi yhtyeestä vuonna 2000. Friedman jatkoi musiikkiuraansa Japanissa ja Menza erinäisissä projekteissa aina kuolemaansa saakka. Rumpali menehtyi vuonna 2016 saatuaan sydänkohtauksen OHM-bändinsä keikalla.

Mustaine ja tämän uskollinen aisapari basisti David Ellefson yrittivät tuoda Friedmanin ja Menzan takaisin bändiin vuonna 2014, mutta Friedman ei halunnut jättää tuottoisaa ja menestyksekästä uraansa Japanissa ja vaati niin isoja korvauksia, ettei niihin taivuttu Megadeth-leirissä. Menza taas ei ollut Mustainen ja Ellefsonin mukaan riittävän hyvässä soittokunnossa eikä häntä siksi otettu mukaan. Ennen kuolemaansa Menza laukoikin haastatteluissa vähemmän mairittelevia lausuntoja Mustainesta ja oli erittäin tyytymätön saamaansa kohteluun.

”Se kemia Nickin ja Martyn kanssa oli uskomaton. Sydäntäni särkee, kun vain ajattelenkin asiaa”, Mustaine totesi Loudwiren haastattelussa.

”Nick sanoi minusta aika paskoja juttuja varsinkin teidän ja Blabbermouthin kautta. Ja minä ajattelin vain, että ’Nick, miksi teet noin? En koskaan tehnyt sinulle mitään. Minä puolustin sinua aina’. Ne jutut satuttivat minua, sillä kun me yritimme reunionia, minä en sanonut, ettei Nick ollut valmis – David [Ellefson] sanoi niin. Se masensi minua todella ja halusin niin kovasti saada hommat toimimaan Nickin kanssa. Sanoin jopa, että jos homma ei toimi studiossa, otetaan sinne joku muu ja Nick voi soittaa kanssamme keikoilla. Yritin niin kovasti löytää Nickille paikkaa ja sitten hän alkoi vaatia älyttömiä summia rahaa ja halusi myydä omia oheistuotteitaan.”

Mustainen tuoreen haastattelun tultua julki edesmenneen rumpalin manageri Robert Bolger reagoi siihen sosiaalisessa mediassa erittäin närkästyneeseen sävyyn ja syyttää Mustainea asioiden vääristelemisestä.

”Pidän kommenttini lyhyenä ja menen suoraan asiaan, aivan kuten Nick olisi halunnut. Osa kirjassa ja mediassa sanotuista Nickiin liittyvistä asioista on vain väritettyä hevonpaskaa, jolla yritetään nostaa myyntilukuja, ei sen enempää tai vähempää”, Bolger jyrähtää Menzan virallisen Facebook-sivun kautta, jota tämä hallinnoi.

”Menzan perhe ei ollut edes tietoinen mistään kirjasta eikä heiltä koskaan pyydetty siihen kommentteja eikä heille edes toimitettu siitä kopiota. Miksiköhän näin. Dave ja [Ellefson] eivät olleet Nickin ystäviä huolimatta siitä, mitä he väittävät nyt kun Nick ei ole enää täällä vastaamassa. Dave ei ollut Nickille todellakaan mukava hänen viimeisinä vuosinaan.”

”Tämä petos on iso isku Nickille, hänen perheelleen, ystävilleen ja faneilleen. Minulla on todisteita sähköpostiviesteistä tekstiviesteihin, joita ei koskaan julkaistu Nickin kirjassa (vuonna 2018 ilmestynyt Megalife: The Autobiography Of Nick Menza -muistelmateos, toim.huom.) kunnioituksesta bändin perintöä ja loukkaamattomuutta kohtaan. Mutta totuus tulee julki virallisessa Nick Menza -dokumentissa, jota työstetään parhaillaan.”

”Miten voit olla jumala, jos et ole edes mies? Ota vastuu teoistasi ja omista demoneistasi. Lakkaa syyttämästä muita omista mokistasi”, Bolger lisäsi vielä erikseen alkuperäisen julkaisunsa kommentteihin.

I'm going to keep this short, brief and to the point without tea bagging anyone in the processes, just how Nick would…

Julkaissut Nick Menza Perjantaina 9. lokakuuta 2020

Julkaissut Nick Menza Lauantaina 10. lokakuuta 2020