Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet jälleen tositoimissa – ennakkokuuntelussa uusi, odotettu single

Saisiko olla hieman kaunista, jazzvaikutteista musiikkia syyspäivään? Sellaista olisi kappaleen verran tarjolla, kun Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin huomenna 19. lokakuuta virallisesti julkaistava single På stigar tulee nyt ennakkokuunteluun Soundin sivuilla. Kuuntele yläpuolelta!

Kokoonpanon toinen albumi Ligger du fortfarande i sängen! julkaistaan 2. marraskuuta. Svart Recordsin julkaisema levy koostuu ruotsinkielisiin runoihin sävelletyistä kappaleista. Albumi syntyi tiedotteen mukaan tarpeesta käsitellä juurettomalta tuntuvan nykyelämän haasteita ja kipupisteitä. Albumi ammentaa ruotsinkielisen runouden maailmasta ja sisältää yhdeksän kappaletta, jotka yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet Salokosken valitsemiin teksteihin. Lauluteksteinä kuullaan runoja muun muassa Edith Södergranilta ja Elmer Diktoniukselta.

”Levy sai alkusysäyksensä pohdinnasta, miksi meistä ihmisistä tuntuu tyhjältä vaikka ympärillämme on kaikkea, mitä ikinä voisi toivoa. Onko vika yhteiskunnassamme ja elämäntavassamme? Siinä, että elämme niin individualistista, suorastaan narsistista aikaa irrallamme yhteisöllisyydestä ja kosketuksesta toisiimme, ilman mitään pyhää mihin uskoa? Uskomme ainoastaan itseemme, oman erityisyytemme jalostamiseen ja korostamiseen, mutta petymme uudestaan ja uudestaan, kun se ei tarjoakaan tyydytystä”, Salokoski kirjoittaa tiedotteessa.

Ligger du fortfarande i sängen! on Salokosken sekä trumpetisti Verneri Pohjolan, pianisti Tuomo Prättälän, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Olavi Luohivuoren muodostaman Ilmiliekki Quartetin toinen yhteinen levytys. Edellinen, vuonna 2009 julkaistu albumi Vi sålde våra hemman pohjasi ruotsinkielisiin kansanlauluihin.

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet nähdään uuden albumin tiimoilta keikkalavoilla ympäri Suomen syksyllä 2018 ja keväällä 2019.