”En koskaan halunnut lähteä Judas Priestistä” – Rob Halford palasi tuoreessa haastattelussaan 90-luvun alun tunnelmiin

Judas Priest -keulakuva Rob Halford muisteli eroaan yhtyeestä ranskalaisen Heavy1:n haastattelussa.

Halford lähti Priestistä vuonna 1992, kokosi ympärilleen Fight -yhtyeen, jonka jälkeen hän vaikutti hetken industrial-projekti 2WO:ssa ennen paluutaan perinteisemmän metallin pariin Halford-kokoonpanon myötä. Lopulta Halford palasi takaisin Priestin riveihin vuonna 2003.

Kuinka tärkeää miehelle oli selittää oma puolensa tapahtumista Tunnustan-elämäkertakirjassaan?

”Mielestäni se on tärkeää”, Halford sanoo. ”Priestistä on paljon epävirallisia kirjoja, jotka on koostettu huhuista ja lehdistä ja muista haastatteluista napatuista tiedoista. Jos haluat kuulla totuuden, käänny alkuperäisen lähteen puoleen.”

”En olisi ikimaailmassa halunnut lähteä virallisesti Judas Priestistä”, Halford jatkaa. ”Kyse oli aidosta kommunikaatiokatkoksesta.”

”Artistit ja muusikot, me olemme todella herkkää porukkaa”, Halford täsmentää. ”Herranjestas, kaikkein pienimmätkin asiat voivat saada meidän reagoimaan [negatiivisesti]. Minä olen diiva — oikea diivaileva metallijumala. Se potkaisi artistin herkän emotionaalisen vaiston päälle. Ajattelin saaneeni tilaisuuden yrittää selittää mitä oikeasti tapahtui. Hullua, että siinä täytyi mennä 10 vuotta. Mutta kuten sanoin kirjassa, osa siitä ei ollut minulta, vaan eri paikoista. Mielestäni oli tärkeää ladella faktat tiskiin.”

Katso miehen haastattelu alta.