Ennakkokuuntelu: Heikki Hakkarainen jatkaa villasukan tuoksuista haaveiluaan – Kuollut hauki -albumilla karataan uusiin ulottuvuuksiin

Mukana laulaja Jouni Korhosen biisi biisiltä -kommentit.
26.9.2023 13:17

1970-luvun progesta, folkista, iskelmästä, rokista ja vähän kaikesta muustakin hyvältä kuulostavasta ammentava varsinaissuomalainen Heikki Hakkarainen -yhtye julkaisee perjantaina 29.9. kolmannen pitkäsoittonsa Kuollut hauki. Levyyn voi tutustua ennakkoon jo nyt Soundin avustuksella. Tuosta alapuolelta voit ottaa levyn haltuun ja lukea samalla laulaja Jouni Korhosen kommentit, jotka avaavat levyn teemoja ja saloja.

Kuollut hauki -albumin julkaisua juhlistetaan keikalla marraskuun 18. päivä Uudenkaupungin Bistro Bayssa.

Alkuillan korennot

– Päivä alkaa olemaan lopuillaan, sauna päällä ja hetken hiljaisuus. Ajatukset pienissä arkisissa asioissa. On aikaa havainnoida ja ihmetellä mitä mökin pihalla tapahtuu. Haapa värisee aina kauniisti pienessä tuulessa ja korennot lentelevät villisti pihan yli. Alkaa hämärtää ja yöperhoset tulevat. Onko tämä kaikki etukäteen suunniteltua. Ajatukset karkaa…

Rakkauden kaunis kukka

– Nuori sydän lyö ja kaupungin syke kutsuu. Hyppy ulos ikkunasta kadulle vaikka ei saisi. Viiniäkin on ja yöllinen seikkailu tiedossa. Sä oot se rakkauden kaunis kukka!

En tahtonut jäädä

– Kappaleella etsitään itseään ja selvitetään onko ruoho vihreämpää muualla. Matkalla petytään pahemman kerran. Ihmisten vilinä, kaupunkien saasteet ja melu ovat liikaa. Mieli ei nouse tuulen selkään eikä sydän lähde lentoon. Onko mikään totta?

Kaarevat puut

– Kaarevat puut kuljettaa unien ja muistojen maailmaan. Haaveillaan paremmasta ja todetaan kuinka kaksin on kauniimpaa kulkea. Maalataan taivasta oikein kunnolla ja matkustetaan todellisuuden toiselle puolelle.

Valoisan ja varjon viiva

– Valo varjoihin väistyy, järvi tyynenä peilaa. Kaunis maisema ja silti synkkyys lyö välillä yli laitojen. Maailma haudataan sinne minne kalat sukeltaa.

Kuollut hauki

– Pohdiskellaan omaa sisäavaruutta ja sen suhdetta ympäröivään maailmaan. Mistä me olemme tulleet ja minne olemme menossa vai onko maallinen vaellus viimeinen etappi tässä loputtomalta tuntuvalta haaveiden kuplassa?

Sudet ja lampaat

– Tällä kappaleella laulamme siitä miten hyvä voittaa aina lopulta pahan. Rakkaus ja lempi voittaa vain rauha voi kaiken muuttaa. Jälkeenpäin pohdiskellen laulu on erittäin ajankohtainen.

Virtuaalimaailma

– Virtuaalimaailmassa lauletaan siitä miten ihmisillä ei ole aikaa enää olla läsnä. Monista on tullut pinnallisia ja teennäisiä somettelijoita. Peukalot ja hymynaamat toimivat mittareina. Tekniikka kehittyy liian nopeasti ja turhanpäiväiset asiat koetaan merkityksellisiksi. Aikakauden ihmeet kaikki hulluiksi tekee…

Lisää luettavaa