Ennakkokuuntelu: Roni Martinin ja Pekko Käpin yhteisessä biisissä jouhikko kohtaa flamencorytmit

27.9.2022 10:08

Soundissa saadaan nyt esille oman alansa taitureiden yllättävä yhteiskappale. Pekko Käppi on tuonut ansioituneesti jouhikon 2000-luvun populaarimusiikkiin, ja Roni Martin puolestaan tuntee flamenco-osaston kuin omat taskunsa. Nyt nämä musiikkimaailman eri laitoja edustavat artistit ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja yhdistäneet omat erikoisalansa.

Kaksikon yhteinen biisi on nimeltään Ei koskaan ollut kokonainen, ja virallisesti se tulee julki 30. syyskuuta. Kappaleen tarinassa vilahtelevat niin suomineidon helmat kuin Kalevalan leviäminen ja taiteen kaupallistaminenkin.

Ei koskaan kokonaisen kanssa julkaistaan samanaikaisesti Häät kaatopaikalla pidettiin -laulu, joka on Martinin kirjoittaman kaksiosaisen runon toinen puolisko. Kappaleet on sävelletty alun perin taiteilijaryhmä Compañía Kaari & Roni Martinin teokseen Kirjeitä saaresta, joka käsittelee vähemmistöjen asemaa Suomessa.

”Suomalaisuuden tarinat ovat moninaisempia kuin historiankirjoitus antaa ymmärtää. Samalla me kaikki jaamme tiettyjä ydinkertomuksia, joiden päälle myös moderni suomalaisuus rakentuu”, Roni Martin kertoo. ”Oli mahtavaa saada biisille mukaan muinaissuomalaista jouhikkoa nykypäivään upeasti kanavoiva jouhikkovelho Pekko Käppi.”

Lisää luettavaa