Ennen julkaisematon Freddie Mercuryn esitys näki päivänvalon – Kuuntele herkäksi balladiksi riisuttu tulkinta

https://youtu.be/LGjt291COa0

Kyseessä on Time-kappaleen alkuperäinen "mies ja piano" -versio.

Vuonna 1986 Queen-nokkamies Freddie Mercury äänitti Dave Clarkin Time-musikaalin viralliselle soundtrackille kappaleet In My Defence sekä Time, joista jälkimmäinen ilmestyi myös singlenä ja joka on sittemmin löytänyt tiensä myös Mercuryn soolotuotantoa yhteen niputtavilta kokoelmilta.

Nyt Clark on julkaissut kappaleesta ennen kuulemattoman version, joka riisuu mahtipontisen, isolla bändillä ja taustalauluilla kuorrutetun, kaikkiaan 96 raitaa sisältäneen kappaleen takaisin alkuperäiseen ”mies ja piano” -tulkintaan, jollaisena Clark sen ensimmäisen kerran kuuli Abbey Roadin studiosessioissa.

Clark kaivoi Mercuryn Abbey Roadilla äänitetyt lauluosuudet arkistojen kätköistä ja lisäsi päälle niinikään vuoden 1986 sessioissa mukana olleen Mike Moranin kokonaan uuden pianoraidan. Lopputuloksena on herkkä, kappaleen alkuperäistä nimeä totteleva balladi Time Waits For One, jossa Mercuryn ääni pääsee paremmin oikeuksiinsa ilman taustalauluja ja muita krumeluureja.

Tuosta yläpuolelta voit katsoa kappaleen videon, joka on puolestaan koottu yhteen Time-videon alkuperäisistä negatiiveista. Videokin siis sisältää näin ollen ennen näkemätöntä kuvamateriaalia.

Ja vertailun vuoksi tässä vielä vuonna 1986 julkaistu versio Timestä sekä kappaleeseen tehty musiikkivideo:

PRESS RELEASE: 'TIME WAITS FOR NO ONE' – Previously unreleased Freddie Mercury performance!! – Stunning new…

Posted by Brian May on Thursday, June 20, 2019