Mötley Crüe -basisti Queen-keulakuvasta: ”Loppujen lopuksi Freddien elämänvalinnat koituivat hänen kohtalokseen”

Nikki Sixx.

Mötley Crüe -basisti Nikki Sixx vertaili perjantaina Netflixissä ensi-iltansa saanutta The Dirtiä massiiviseksi menestykseksi osoittautuneeseen Bohemian Rhapsody -rainaan hiljattaisessa haastattelussaan. Samalla mies kommentoi vuonna 1991 Aidsin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen menehtyneen Freddie Mercuryn merkitystä valitsemansa elämäntyylin mahdollisten seurausten julkituomisessa.

”Queen-elokuva oli tärkeä, sillä se sai aikaan keskustelua sukupuoli-identiteeteistä vuonna 2019”, Sixx toteaa Pollstarin haastattelussa. ”Mielenkiintoista onkin, että loppujen lopuksi Freddien elämänvalinnat koituivat hänen kohtalokseen, mutta hän sai aikaan valtavan muutoksen tietoisuudessa. Musiikki oli tietysti mahtavaa – Queen on yksi lempibändeistäni – mutta se aloitti massojen keskuudessa tärkeän dialogin, jolle on tänä päivänä tarvetta.”

The Dirt -elokuva on saanut hieman samankaltaisen vastaanoton kuin Bohemian Rhapsodykin, sillä kriitikoiden osalta rainan Metacritic-pistemäärä on 37, mutta käyttäjien arvosanat huitelevat reippaasti korkeammissa lukemissa.