Ennio Morricone saa tribuutin Suomesta – Ota maistiainen haltuun!

22.9.2020 11:53

Lyijykomppania-yhtyeen basisti Petri Lindström tunnetaan myös Progeland- ja Corvus Stone -kokoonpanoista – sekä soolourasta. Petri Lindström Project julkaisi Black Sabbathin tuotannosta innoittuneen Hail To Sabbath -albumin vuona 2016, ja nyt on vuorossa kakkoslevy Imaginary Soundtrack, joka kunnioittaa kesällä menehtyneen Ennio Morriconen maineikasta uraa.

– Olen aina pitänyt leffamusiikista ja varsinkin Ennio Morriconen ajattomista sävellyksistä. Hyvät, pahat ja rumat -elokuva ja erityisesti The Ecstasy Of Gold on varmasti eräs ensimmäisistä taideteoksista, joka on herättänyt mielenkiintoni hienoa musiikkia kohtaan, sanoo Lindström.

– Tällainen Ennio-tribuutti on ollut mielessä jo vuosia. Ja kuinka sitten kävikään… Kerroin Imaginary Soundtrackista julkisesti viime kesänä, ja myöhemmin tuon saman päivän aikana julkaistiin tieto maestron kuolemasta!

Imaginary Soundtrackin varsinainen valmistelutyö käynnistyi viime keväänä omassa kotistudiossani ja biisejä alkoi saman tien syntyä hyvällä tahdilla. Säveltämistä nopeutti ja edisti varmasti se, että olin hautonut tätä ideaa mielessäni jo vuosien ajan, ja nyt vain päästin kaiken ulos.

Imaginary Soundtrack ilmestyy 25. syyskuuta. Lisätietoja aiheesta löytyy täältä ja tässä alla voi tutustua Gone But Not Forgotten -sävelmään:

Lisää luettavaa