Ensinäyttö: Afromikko kääntää tutut kuviot vinksalleen – ”Turhan usein artistihahmot kuvataan romanttisina hyvän tahdon lähettiläinä”

https://youtu.be/MVA8ZrBlex4

Afromikko julkaisi kesän alussa hieman perinteisestä singleajattelusta poikkeavan Afrotyttö-kappaleen. Tämä oli artistilta tietoinen irtiotto niistä simppeleistä pop-ralleista, joita Afromikko on tähän saakka julkaissut.

– Artistin pitäisi miettiä mahdollisimman “bangereita” sinkkujulkaisuja koko ajan, mikä voi pitkällä juoksulla tehdä musiikin tekemisestä vähän itseään toistavaa. Kesän kynnyksellä tuli olo, että nyt on aika kokeilla vähän jotain erilaista. Afrotyttö on menneen ajan soulia ja biisissä tapahtuu yllättäviä käänteitä. Siinä on viuluja ja käyrätorvi, doo wop-kuoro sekä minuutin mittainen instrumentaali outro, Afromikko kertoo.

Nyt kappaleeseen on julkaistu Soundin ensinäytössä oleva musiikkivideo, joka on toteutettu samalla mentaliteetilla kuin itse kappalekin, 70-luvun blaxploitation camp -hengessä. Afromikko sanoo muun muassa islantilaisen Hugleikur Dagssonin Saako tälle edes nauraa? -sarjakuvan inspiroineen vahvasti.

– Turhan usein artistihahmot kuvataan prinssirohkeina, romanttisina hyvän tahdon lähettiläinä, jotka toimivat moraalisesti oikein. Oli hauskaa kääntää vinksalleen koko kuvio, toteaa Afromikko.

– Afromikko on stalkkeri, joka seurailee Afrotyttöä. Olen omituinen flâneur-hahmo, joka kävelee ilman päämäärää paikasta toiseen ja odottaa tilaisuuttaan tutustua ihastuksen kohteeseensa. Maroon5 teki Animals-kappaleen videossa jotain samanhenkistä, mutta toki vain rajummassa mittakaavassa.

Afromikolla on edessään hyvin musiikintäyteinen loppuvuosi, johon kuuluu muun muassa Colorblue-yhtyeen debyyttialbumin julkaisu syyskuussa. Lisäksi Afrotyttö saa näköistään jatkoa jo alkusyksystä.

– Afromikko työstää ajatuksella ja hiljakseen uutta materiaalia, jossa on aiemman rokkailun sijaan kaikuja soulista ja rytmimusiikista. Vähän vaarallisempi ja kokeellisempi kappale kantaa nimeä ”Kielletty hedelmä”.