Ensinäyttö: Knucklebone Oscar 50 vuotta! Juhlalevyä enteilevä It’s So Easy on ihanan rietas rock’n’roll-riemujuhla

14.11.2022 09:36

Knucklebone Oscar täyttää tänään 14.11. 50 vuotta! Valtaisa onnittelut koko Soundin tekijäkunnan puolesta tälle armoitetulle rokkimonsterille, joka todistetusti hallitsee myös bluesin, gospelin ja varmaan ihan minkä tahansa vanhan liiton populaarimusiikkityylin. Upeaa jälkeä mies on maamme artistikentällä tehnyt, hattu päästä!

Juhlapäivän kunniaksi Soundissa tulee ensinäyttöön It’s So Easy -biisiin tehty musiikkivideo, ja kuten Oscarin kanssa on tapana, video on silkkaa parhautta alusta loppuun. Kadehdittavalla riemulla, energialla ja kiimalla mies hoitaa hommiaan. Videon ovat ohjanneet Knucklebone Oscar, Jani Karlsson ja Tomppa Kekäläinen, ja mukana temmellyksessä ovat artistin itsensä lisäksi RK Hillside Kumpulainen, Janne Kasurinen, Black Matulah Mathlin, Mikko Murtomaa, Johannes Salomaa, Sin D. Skye, Makaya ja Nataly Estrella. Katso viiden tähden arvoinen hurjastelu ylempää.

It’s So Easy on vanha rock’n’roll obscurity -styke, jota olen pitkään dikkaillut. Mahtavaa tehdä oma törkyinen versio tästä. Tyylillisesti It’s So Easy on rouheampaa garageräminää ja Hurriganesin Roadrunner-botnea kuin mitä olen ihan viime vuosina tehnyt. Viimeaikaiset tuotokset on ollut hyvin paljon ’bluesimpaa’, gospelia Tuomari Nurmion kanssa, bluesia White Knuckles Triossa, vanhan liiton rokkenrollia Eero Raittisen kanssa ja niin edelleen. Veri kuitenkin vetää jyystörokin pariin! Tää on rientynlainen paluu tai vierailu 2000-luvun alkupuolen ja puolivälin tunnelmiin, jolloin kierrettiin paljon Keski-Euroopassa ja rouhittiin ikenet syyhyten ylitempoista adhd-bluesia hikisissä klubeissa”, Oscar kertoo.

Knucklebone Oscar juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä 25. marraskuuta juhlakeikalla Helsingin On the Rocksissa. Lavalla Oscarin kanssa nähdään ainakin Marjo Leinonen, Eero Raittinen, Tuomari Nurmio ja Tuure Kilpeläinen. Liput keikalle ovat myynnissä Tiketissä.

It’s So Easy enteilee keväällä 2023 ilmestyvää juhla-albumia, jolla on mukana monia yllättäviäkin vieraita Jesse Markinista Edu Kehäkettuseen. Albumin materiaali koostuu Knucklebone Oscarin versioimista vanhoista suosikkibiiseistä sekä originaaleista. Levy kulkee tällä hetkellä työnimellä Knucklebone With Friends / Rhythm Box.

Lisää luettavaa