Ensinäyttö: Korpiklaani teki version Powerwolfin kappaleesta – Ota video haltuun!

Folk metal -suuruus Korpiklaani on tehnyt oman versionsa saksalaisen Powerwolf-yhtyeen Where The Wild Wolves Have Gone -kappaleesta. Korpiklaanin näkemys on nimeltään Sudenmorsian, ja sen pariin pääsee tuossa vähän alempana.

Annetaan kuitenkin ensin puheenvuoro Korpiklaanin kitaristi-laulaja Jonne Järvelälle:

– Powerwolfin suunnalta tuli pyyntö, että haluaisimmeko coveroida jonkun heidän kappaleensa. Mehän lähdimme mielellämme tällaiseen hommaan, sillä Powerwolfin jäbät ovat tuttuja tien päältä ja heidän musansa on tarttuvaa kuin kärpäspaperi.

– Basistimme Jarkko Aaltonen ehdotti Where The Wild Wolves Have Gone -biisiä, ja ajatus sopi meille kaikille mainiosti. Korpiklaanilla ei myöskään ole tämän tyyppisiä slovareita, joten saimme samalla repertuaariin vähän erilaisen kappaleen.

– Sovitukseen istahti mukavasti myös kanteleteema ja lisäksi tekstittäjä Tuomas Keskimäki onnistui sanojen suhteen loistavasti. Kyseessä ei ole alkuperäisen sanoituksen suora käännös, mutta teksti kumartaa kuitenkin kauniisti Powerwolfin susitematiikalle ja jotenkin tämä suomenkielinen versio onnistuu viemään biisin todella pitkälle ja kauas, monellakin tasolla.

– Sanottakoon myös, että Sudenmorsian ei tule mukaan Korpiklaanin seuraavalle studiolevylle, joka ilmestyy muutaman kuukauden kuluttua. On kuitenkin ollut puhetta, että julkaisisimme kappaleen seiskatuumaisella vinyylisinglellä, jonka toisella puolelle tulisi Powerwolfin alkuperäinen versio. Katsotaan nyt… Biisin digiversio ilmestyy joka tapauksessa virallisesti 25. syyskuuta!

Tässäpä sitten Sudenmorsian: