”Kaksi ukkelia hakkasi toisiaan lapioilla” – Studioon uppoutuvan Korpiklaanin Jonne Järvelä mukana erikoisprojektissa

Ansiokkaassa folk metal -kirjassakin näyttävästi mukana oleva Korpiklaani puskee täydellä höyryllä eteenpäin. Yhtyeen yhdennentoista studioalbumin esituotantovaihe on onnistuneesti takana, ja levyn varsinaiset nauhoitukset alkavat tuossa tuokiossa.

Rumpalimme Samuli Mikkonen ryhtyy nauhoittamaan omia osuuksiaan Hämeenlinnan Sound Supreme -studiolla Janne Saksan kanssa perjantaina 10. huhtikuuta. Seuraava pitkäsoitto on siis oikein hyvällä mallilla, sanoo Korpiklaanin laulaja-kitaristi Jonne Järvelä.

Korpiklaanin sävellystyön ohella Järvelä on ehtinyt viime aikoina ”muuallekin”, sillä mies vaikuttaa myös venäläisyhtye Nytt Landin uudella levyllä. Bändin tuoreelta albumilta löytyy nimittäin kappale Sortunut ääni, jonka lauluosuudet ovat Järvelän käsi- ja äänialaa.

– Oltiin taannoin Venäjän-kiertueella. Tultiin sitten Omskin kaupunkiin, ja Nytt Land on sieltä päin kotoisin. Nytt Landin Anatoly Pahalenko työskentelee siellä huippumodernissa studiossa, ja mentiin käymään siellä paikan päällä. Oli melko absurdi meininki, kun studiossa oli Genelecin kaiuttimet ja muut loistavat vehkeet, kun taas ikkunan takana näkyi paskapelto, jossa kaksi ukkelia hakkasi toisiaan lapioilla. Lisäksi maisemaa koristi helvetinmoista savua ilmoille työntävä voimala… Kysyin siinä, että miksi nuo herrasmiehet tappelevat tuolla. Kuulemma etsivät pellolta metallia, ja tappelevat sitten löydöksistä, kerto Järvelä.

– Mutta muutakin tapahtui… Siellä studiolla nimittäin jo vähän soitettiin ja testailtiin kurkkulaulua sekä joikua, ja heitettiin ilmoille ajatus tästä vierailusta. Sitten illemmalla mentiin juhlistamaan tapausta siperialaiseen ravintolaan. Syötiin ja juotiin ihan vaan pikkuisen!

Tässä alla Sortunut ääni ja vielä alempana koko albumi: