Ensinäyttö: Miltä näyttää Helsinki kalifornialaisen muusikon silmin? Mike Rufo tarjoaa tähän vastauksen

Yhdysvaltalainen Mike Rufo näyttää tykästyneen Helsinkiin. Rufo tutustui erääseen suomalaiseen perheeseen jo 1980-luvulla, ja vieraillessaan täällä vuonna 2018 muusikko sai idean kuvata musiikkivideo pääkaupungissamme. Itse asiassa Rufo teki kokonaisen levyn nimeltä Helsinki, ja nyt tämän albumin nimikappaleeseen on tehty Helsingissä kuvattu musiikkivideo. Mukavaa, että meikäläinen ilmapiiri miellyttää!

Videon on kuvannut ja ohjannut Sami Wilenius, ja siinä näyttelevät Paula Haukinen ja Ville Väisänen. Katso Soundissa ensinäyttöön tuleva esitys ylempää.

Helsinki vangitsee sen tunteen, kun katsot itseäsi sisälle ja itsestäsi ulos. Se kohtaa nykyisyyden, kaiken sen monimutkaisuuden ja eri vivahteet kuten myös menneisyyden kaiut, kaikessa ihanuudessaan ja tuskassaan. Se muistaa elämänmittaisen matkan eri vaiheet, itsetunnon huipussaan ja peruuttamattomien menetysten aiheuttamat alhot. Levy on kuin matka reunalle ja sieltä takaisin, uuteen alkuun, askel taaksepäin ja kyky nauraa sille, että kaikki on otettu liian vakavasti”, Rufo kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Helsinki on sellaisen reitin varrella, jonne ei matkusteta usein. Helsingissä voit kokea naurun ja mielen keveyden sekä viipyä kaipuun ja ihastuksen tunteissa, jotka ovat seurausta elämän väistämättömistä sydänsuruista ja hurmiosta.”

Rufo konsertoi Helsingin Konepaja Biergartenissa 3. kesäkuuta yhdessä suomalaisten muusikoiden kanssa. Hänen kanssaan esiintyvät Ailu Immonen (kitara), Ben Granfelt (kitara), Mikko Määttä (basso) ja Leevi Leppänen (rummut). Rufon kotisivut löytyvat täältä.