Ensinäyttö: Slack Birdin Liian hyvä meno kertoo kiertue-elämän kahdesta puolesta ninjoilla, miekoilla ja banjoilla höystettynä

14.9.2022 11:12

Ennakkoluulottomasti folk-musiikkia uudistava, niin koti- kuin ulkomailla aktiivisesti kiertävä Slack Bird julkaisee perjantaina uuden Liian hyvä meno -singlen, joka kertoo kiertue-elämän kahdesta puolesta: kuinka bileet tuodaan joka kolkkaan mihin karavaani kulkee, mutta kuinka kiertämisen raskaus painaa olkapäitä välillä oikein syvästi.

”Siinä vaiheessa oli hyvä taitaa itsetsemppaus, kun kyykkii alasti kuin Klonkku eteläenglantilaisen talon hyisen kylpyhuoneen tyhjässä kylpyammeessa ja yrittää pestä itseään kauhomalla käsillä kahdesta maailman lyhyimmästä hanasta vuorotellen kuumaa ja kylmää vettä. Oli marraskuu, sisällä yhtä kylmä kuin ulkona, ja kuivasin itseni koiranpaskan hajuiseen pyyhkeeseen, joka minulle vieraanvaraisuudeksi lahjoitettiin”, yhtyeen laulaja Dave kommentoi.

”Kiertämisen synkemmätkin hetket on kuitenkin sen arvoisia kun tietää, että tässä on jokin järki; kun joku antoi meille keikan jälkeen lapun, jossa kerrottiin musiikkimme saaneen turran ja tukkoisen mielen virtaamaan, tai se kun ihmiset tatuoivat biisiemme nimiä kehoonsa kannustaakseen itseään pysymään hengissä. Suosittelenkin lämpimästi ihmisiä kertomaan lempiartisteilleen heidän työnsä merkityksestä yksilöiden elämään, sillä siinä vaiheessa kun se artisti puhaltelee käsiään lehtiroskiksessa, niin tieto siitä, että sillä kaikella juoksentelulla on jokin pointti, lämmittää edes vähäsen.”

Liian hyvä meno -kappaleen kylkeen on tehty myös – luonnollisesti – ninjoilla, miekoilla ja banjoilla höystetty musiikkivideo, joka saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä. Videon pariin pääset tuosta alta.

Slack Bird jää lokakuussa loppuvuoden kestävälle keikkatauolle, mutta sitä ennen luvassa on kaksi hyvin spesiaalia keikkaa.

”Soitamme vuoden viimeiset keikat Slack Bird Big Band -kokoonpanolla, jossa on 11 muusikkoa. Ensimmäinen keikka on 24.9. Jyväskylässä Tanssisali Lutakossa, jossa nähdään big bandin lisäksi myös poikkitaiteellisempaa showta pyllytys-teeman mukaan. Tuo on ensimmäinen headline-keikkamme Lutakossa ja odotan sitä innolla. En ole ikinä tehnyt mitään tämänkaltaista spektaakkelia. Lavalla on torvia, twerkkaajia, karhuja ja vaikka mitä show’ta, sen enempää paljastamatta. Toinen big band-keikka 15.10. on puolestaan taikamatka Tuusulan maaseudulle, jossa keikka pidetään salaisessa taikaluolassa”, Dave kertoo.

Lisää luettavaa