Ensinäyttö: Timo Kämäräinen teki Hamletin innoittamana biisin tukahdutetusta kolmiodraamasta

13.3.2024 08:00

Muun muassa Olavi Uusivirran yhtyeestä tuttu kitarataituri Timo Kämäräinen on perustanut uuden bändin. Jazzpiireistä tunnettujen pianisti Alexi Tuomarilan ja rumpali Tuomas Timosen kanssa kasattu yhtye on nimeltään D.O.P.A., ja orkesterin ensimmäinen single esitellään nyt videoineen yleisölle Soundin verkkosivujen välityksellä. Katso ylempää!

D.O.P.A.:n tyyli paljastaa jäsentensä historiasta rockia, jazzia, progea ja elektropoppia. ”Kaikenlaista ollaan tosiaan diggailtu. Tää on vaan sellasta musaa, mitä ois ite kiva kuulla ja jonka kautta saa energiat liikkeelle keikoilla”, Kämäräinen kertoo.

Singlekappale Laertes in Love on saanut innoituksensa Kansallisteatterin Hamlet-tulkinnasta, johon Kämäräinen teki musiikin ja näytteli Horation roolin.

”Laertes on henkilöhahmo Shakespearen Hamletissa, Ofelian veli. Alkuperäisnäytelmässä Laertes lähtee opiskelemaan Keski-Eurooppaan. Tässä kappaleessa on kyse opiskelijan kuvitteellisesta bilereissusta Pariisiin. Alun ranskankielinen lause on käännettynä ’Sä voit olla sekaisin, mutta et niin sekaisin kuin Laertes Pariisissa’. Laertes on palavasti rakastunut Hamletiin”, Kämäräinen kertoo ja jatkaa:

”Myös Hamletilla on tunteita Laertes’ta kohtaan, mutta latentti homoseksuaalisuus manifestoituu lähinnä epätasapainoisena käytöksenä suhteessa Laertes’n siskoa Ofeliaa kohtaan, jonka kanssa Hamletilla on suhde. Hamlet ja Ofelia ovat vierailulla Pariisissa. Kaikki rakastavat toisiaan jo lapsuudesta, mutta yksi romanttisen rakkauden säie pysyy piilossa. Ehkä myös Ofelia tietää.”

D.O.P.A.-yhtyeen ja Timo Kämäräisen muiden tekemisten kuulumisia päivitetään Facebookiin tälle kanavalle. Pistäkää seurantaan!

Lisää luettavaa