Ensisoitossa todella erilainen Kent-tulkinta – helsinkiläinen Mørket teki äärimetalliversion Dom andra -hitistä

20.4.2023 11:48

Kotimainen Mørket on jälleen vauhdissa. Mustankalseaa metallia suomen ja ruotsin kielellä paukuttava yhtye julkaisi pari vuotta sitten suht päräyttävän version Kauko Röyhkän Lauralle-klassikosta, ja nyt on vuorossa jälleen jotain merkillistä: tulinen äärimetalliversio Kentin vuonna 2002 alun perin julkaisemasta Dom andra -hittibiisistä. Kuuntele alempaa!

21. huhtikuuta virallisesti julki tuleva Kent-versio on esimakua yhtyeen kolmannelta levyltä, joka on tukevasti työn alla. ”Meidän tietojemme mukaan ennen meitä Suomessa Dom andran on levyttänyt ainoastaan Reijo Taipale, ja hänkin suomeksi. Joten ollaan parhaassa seurassa, Reijon jalanjäljissä!” Yhtye ilakoi tiedotteessa.

Kentin muusikot ovat varmaan hitusen ihmeissään, kun metallipuolella on nyt innostuttu tosissaan yhtyeen tuotannosta. Mørketin versiohan ei nimittäin ole ainoa tuore heavytulkinta Dom andrasta: myös norjalainen Emperor-nokkamies Ihsahn ja Katatonian Jonas Renkse julkaisivat maaliskuussa yhteisen versionsa aiheesta. Mikäpä siinä, kyllä maailmaan hyviä covereita mahtuu!

Mørket juhlistaa singlen julkaisua perjantaina 21.4. Helsingin Kuudennella linjalla. Mukana menossa ovat Vainoa ja Palehørse.

Lisää luettavaa